Steno, Kaalø, Lausten, Jensen

Journalisten, forfatteren, debattøren og musikeren Torben Steno har skrevet en bog om, at danskerne er ubehøvlede, og at vi skal have høfligheden tilbage. Det fortæller han om i Gamtofte Præstegård på torsdag.
Foto: VALENTE DITTE/Politiken

Steno, Kaalø, Lausten, Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinterens foredragsrække i Gamtofte Præstegård byder på fire vidt forskellige gæstetalere

Torben Steno, Sten Kaalø, Martin Schwarz Lausten og Martin Jensen er kendte i offentligheden for vidt forskellige bedrifter, talenter og egenskaber.

Men de næste to måneder har de det til fælles, at de alle holder foredrag i Gamtofte Præstegård.

Vinterens foredragsrække begynder nu på torsdag, hvor Torben Steno er gæst i konfirmandsalen.

Torben Steno, der blandt andet har sig eget radioprogram på radiokanalen Radio 24syv sammen med Jarl Cordua, kalder sit foredrag "Længsel efter faste normer". Foredraget tager udgangspunkt i bogen af samme navn, som Torben Steno udgav for knap fem år siden. Bogen er en tilstandsrapport på danskernes høflighedskultur, som Torben Steno mener halter en del.

Forfatteren og præsten Sten Kaalø er den næste foredragsholder i rækken.

I sit foredag "Fra kartoffelskræller til salmedigter og menighedsrådspræst" beretter 70-årige Sten Kaalø blandt andet om, hvordan han i en ret sen alder kom i gang med at skrive salmer, og han vil desuden læse nogle digte fra sin første digtsamling - Med hud og hår - der udkom i 1969.

Tyrkere og Eske Litle

Martin Schwarz Lausten blev dr.theol. i 1989 og har været professor i 20 år.

Han har i flere år været medlem af Videnskabernes Selskab, og torsdag den 25. februar taler han i Gamtofte Præstegård om "Islam hos Luther og samtidens danske reformatorer og konger".

Det er et foredrag, der handler om det tyrkiske riges ekspansion i 1500-tallet, som fyrsterne i Europa reagerede på ved at opruste og forstærke Østeuropas grænser - et emne der i disse år har fået ny aktualitet.

Sidste taler i vinterens foredragsrække er forfatter Martin Jensen, Haarby.

Martin Jensen har udgivet en lang række romaner, og han er særlig kendt for sin historiske romanserie om Assens-byfogeden Eske Little.

Martin Jensen vil fortælle om, hvordan idéen til de populære middelalder-krimier opstod, og hvordan han arbejdede med at udvikle de miljøer, som romanerne finder sted i.

Steno, Kaalø, Lausten, Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce