Sten-messe også med blæksprutter i fast form


Sten-messe også med blæksprutter i fast form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UDSTILLING: 40 stande udgør årets Nordisk Stenmesse - Fyn
VISSENBJERG: Udstillere fra Holland, Tyskland og Danmark bemander 40 stande i en af Vissenbjerg Hallerne, når Nordisk Stenmesse Fyn holdes i weekenden.

Det er 22. gang, at den internationale stenmesse holdes, og denne gang byder den også på en særudstilling af forstenede blæksprutter gennem 500 millioner år. Den præsenteres af Lasse Jensen fra Odense, som vil fortælle om de forstenede dyr på sin stand.

Jytte Jensen, der er bestyrelsesmedlem af Nordisk Stenmesse Fyn og bor i Bred, nævner, at flere af læserne sikkert har fundet Sepia-skaller ved Vesterhavet.

- Skallerne er fra de nulevende blæksprutter. De bliver anvendt til aftryk og støbning af mindre emner. Det kan være som beslag til smykker, men chancen for, at et dyr forstener, er som en til en million, og der er langt mellem de perfekte forsteninger. Selv museer må oftest nøjes med ufuldstændige eksemplarer, nævner Jytte Jensen.

Også meget andet

På messen kan man også se bjerg-krystaller, ametyster, rav - også kaldet Nordens guld, skindtasker med sten, sten i skiver, æg og kugler, tromleslebne sten, stuespringvand, meteoritter, rå-diamanter, stenkæder, healing-sten og forsteninger samt værktøj til bearbejdelse af fossiler.

- Alle fascineres vi af stenene. Det er lige fra flint til diamant. Hvem kan sige, at de ikke bukker sig og samler en sten op fra stranden. Nej vel, spørger Jytte Jensen.

Stenmessen er åben lørdag og søndag kl. 10-17. Entreen er 30 kroner for voksne og 10 kroner for børn på 7-15 år.

Sten-messe også med blæksprutter i fast form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce