Starter på Fyn: Parkinson-ramte og deres familier kan danse i Ebberup

Søndag eftermiddag kunne fynske parkinsonfamilier få en smagsprøve på dansen, da parkinsonforeninger afholdt dansearrangement i Ebberup. Foto: Nanna Bundgaard Bruun

Starter på Fyn: Parkinson-ramte og deres familier kan danse i Ebberup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På tirsdag starter et dansehold for parkinsonramte og deres pårørende i Ebberup Hallerne. Planen er, at projektet, som Parkinsonforeningen står for, på sigt skal udbredes til hele Fyn.

Ebberup: Parkinsonforeningens lokalkreds på Fyn starter på tirsdag et danseundervisningsforløb op for parkinsonramte og deres familier i Ebberup Hallerne. Foreningen starter også undervisning op i Odense og på sigt er det planen, at projektet "Dans med Parkinson" skal udbredes til hele Fyn.

- Vi har fået 3,7 millioner fra Trygfonden til at sætte projektet i gang, fordi det er noget af det allermest virksomme for parkinsonpatienter. Deres rysten og andre gener, fylder meget mindre, når de danser. Vi kan se det virker. Vi har allerede haft omkring 40 igennem undervisningsforløb i andre kredse, og nu begynder vi også på Fyn, siger formand for Parkinsonforeningen, Kreds Fyn, Christian Reventlow.

Grunden til danseundervisningen først kommer til Fyn nu er, at det har taget tid og kostet penge at få nok instruktører oplært.

- I 2018 vil vi gerne have flere undervisere, så hele Fyn og hele landet kan blive dækket, siger formanden.

Han oplyser, at der er omkring 700 parkinsonpatienter på Fyn. Derfor mener foreningen ikke, at det er nok at starte op et enkelt sted på Fyn. Udover at mindske de parkinsonramtes gener ved sygdommen er formålet med danseundervisningen også at øge deres livskvalitet.

- Det er stadig en sygdom, lægerne og forskerne arbejder på at finde årsagen til. Før de kender den kan de ikke behandle sygdommen. De kan lindre, så de ramte har det så godt som muligt, men de kan ikke stoppe sygdommen. Derfor gælder det om, at den enkelte har så meget livsglæde som muligt, og det får de blandt andet gennem dansen, siger Christian Reventlow.

I Assens gennemføres danseundervisningen af danseinstruktør Marianne Arfelt, og der er undervisning hver tirsdag klokken 14.30-15.30. Det koster 50 kroner per gang.

Starter på Fyn: Parkinson-ramte og deres familier kan danse i Ebberup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce