Springvandet har mistet pusten


Springvandet har mistet pusten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SØUHYRE: Væltet springvand har ligget i mølledammen i et halvt år
ASSENS: Aksel Frank Rasmussen er manden, der i sin tid konstruerede springvandet i Kåls Mølledam. Nu må han sande, at hans springvand måske har sprøjtet sin sidste vanddråbe. I vinter brækkede det nemlig, og nu stikker kun et par spidser af springvandet op over vandoverfladen.

- Jeg synes jo, det er lidt ærgerligt, for nu har det jo stået i så mange år, og det er da lidt trist at se det ligge der, siger han.

I dag er Aksel Frank Rasmussen efterlønner, men i sin tid da det blev besluttet, at springvandet skulle bygges, arbejdede han på Assens Kommunes værksted.

- Jeg blev spurgt, om jeg kunne fremstille sådan et springvand, og det synes jeg jo lød meget spændende, erindrer han.

Stor lokal debat

- Dengang var der stor uenighed om, hvorvidt det springvand overhovedet skulle opføres. Jeg kan huske, at virksomhederne holdt afstemninger om det. Blandt andet på BROEN, hvor det blev et ja, og det var vidst med til at afgøre, at vi byggede det, fortæller Aksel Frank Rasmussen.

Han husker også hvordan de lokale medier behandlede emnet, og mange af avisudklippene, blandt andet fra denne avis, gemmer han stadig i en mappe den dag i dag.

Uvis skæbne

I maj var springvandets fremtidige skæbne på teknisk udvalgs dagsorden, og her blev det besluttet, at en redningsaktion skal forsøges. Alternativt skal pumpen genbruges til en anden form for springvandsanordning.

Men siden da er intet sket. Formand for udvalget for teknik og miljø, Søren Kappendrup (V), der dagligt passerer forbi Kås Mølledam på vej til jobbet på Vestfyens Bryggeri, siger, at sagen nu ligger hos forvaltningen, og at han ikke ved, hvorfor der endnu ikke er sket noget.

Mere meddelsom er Peter Gleerup (DF), der ligeledes sidder i udvalget for teknik og miljø. Ifølge ham er det trukket ud, fordi det faktisk ikke er så nemt at løfte springvandet ud af vandet, som man skulle tro. Da det er temmelig tungt, har man, ifølge Gleerup, overvejet at bruge en af havnens kraner til opgaven. Problemet er elledningerne, der går langs vejen, som kan komme i vejen for kranen.

- Ellers må vi se at få sendt en båd og en fire-fem store fyre ud for at hive det op. For det skal i hvert fald op nu, siger Peter Gleerup.

Hvis springvandet ikke står til at redde, kan Aksel Frank Rasmussen i det mindste glæde sig over, at han stadig har ét springvand tilbage i byen.

Det er nemlig også ham, der har konstrueret springvandet i Skovanlæggets sø.

Springvandet har mistet pusten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce