En 31-årig mand lavede et basejump fra TV 2-masten ved Tommerup. Det kiksede, og han brækkede benet
TOMMERUP: Pak en faldskærm i en rygsæk og kravl op på et højt sted. Spring så ud i frit fald og udløs faldskærmen.

Det er i korte træk, hvad et basejump går ud på. En halsbrækkende form for ekstremsport, der ikke bare har kostet brækkede lemmer og givet alvorlige kvæstelser, men også taget flere menneskeliv.

Alt det trodsede en 31-årig mand fra Langeskov, da han sprang ud fra TV 2's sendemast uden for Tommerup lørdag eftermiddag.

Men noget gik galt undervejs i springet, for vovehalsen blev hentet af en ambulance klokken kvart i tre og kørt på hospitalet, hvor man kunne konstatere, at han havde brækket skinnebenet.

Basejump er ikke alene farligt. Det er også ulovligt, hvis man ikke har en tilladelse fra ejeren af det, man vil springe ud fra.

Giver aldrig tilladelse

I dette tilfælde har TV 2 slet ikke modtaget en ansøgning om lov til at bruge tv-stationens mast til basejump.

Og selv om TV 2 skulle have modtaget en ansøgning, ville svaret helt sikkert have været negativt, fortæller teknisk chef hos TV 2 Lars Esben Hansen.

- Vi vil aldrig nogen sinde give tilladelse til, at man må springe fra vores master. Det er både af hensyn til folks egen sikkerhed, og fordi vi risikerer at få ødelagt vores udstyr, forklarer han.

Han understreger desuden, at TV 2 har gjort, hvad man kan, for at forhindre adgang til masten.

- Det er helt tydeligt angivet, at man ikke må gå hen til vores sendemast, ved at man skal forcere et to meter højt hegn for at komme hen til den, siger Lars Esben Hansen.

Vovehalsen fra Langeskov bliver dog ikke sigtet for noget, som sagen står nu, siger vicepolitikommissær Finn Wegner Pedersen fra Fyns Politi i Assens.

- Vi har ikke modtaget en anmeldelse fra TV 2, og vi tager ikke initiativ til strafforfølgelse af manden, siger vicepolitikommissæren, der oplyser, at i nogle tilfælde er en skade straf nok i sig selv.

- I Danmark har vi et princip, der hedder skade for straf. Det betyder, at hvis gerningsmandens skade er større end en eventuel straf, vil der ikke ske mere. I dette tilfælde må man anse et brækket ben for en større straf end en bøde på 500 eller 1000 kroner, som der kunne blive tale om.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Se basejump fra Tommerupsenderen

Se basejump fra Tommerupsenderen

Adrenalinjunkie sprang ud fra sendemasten i Tommerup

Adrenalinjunkie sprang ud fra sendemasten i Tommerup

Videofilmede du base-jumperen i Tommerup?