Spinkelt håb om forbedringer


Spinkelt håb om forbedringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budgettet levner ikke meget plads til et højere serviceniveau

Da Assens Byråd i går besluttede at godkende det første forslag for budget 2009, var det samtidig startskuddet til en diskussion om, hvad der skal ændres i budgettet, inden det skal godkendes i oktober.

Men budgetforslaget balancerer kun med nød og næppe. Der er ikke afsat penge til uforudsete udgifter, og der er ikke råd til at bruge hele servicerammen.

Derfor bliver det vanskeligt for partierne at få deres ønsker igennem, medmindre de kan finde områder, hvor der kan spares penge.

Rabat til pensionisterne

Truels Schultz (K) ser en mulighed for en besparelse ved en etablere en fælles entreprenørgård.

På den anden side ser hans parti gerne, at pensionistrabatten i den kollektive trafik bliver fastholdt, men derudover vil han ikke være med til ændre på serviceniveauet.

- Med de udfordringer, vi har til budget 2009 og årene fremover, er der al mulig grund til at mane til forsigtighed, sagde han.

Søren Steen Andersen (V) pegede igen på ønsket om at trimme administrationen.

- Målet med kommunalreformen var at højne fagligheden, men også at vi skulle kunne drage fordel af de effektiviseringer, som ville komme, forklarede han.

Kun små justeringer

SF's Mogens Mulle Johansen ville ikke forhandle igennem avisen, som han udtrykte det, men han vil gå til budgetforhandlingerne med håbet om et positivt resultat ud fra de midler, der er til rådighed.

- Der kan kun blive tale om små justeringer, mente han.

Poul Poulsen (R) ønsker flere penge inden for miljøområdet til blandt andet naturgenopretning. Frivillighedsområdet og den kollektive trafik er også radikale pejlemærker, og så ser han gerne flere bevarende lokalplaner.

- Vi skal bevare de huse og samfund, der er værd at bevare, uddybede han.

DF's Tage Kiltang Bartholin slog den negative tone an inden budgetforhandlingerne.

- Det er meget trist, at det går ringere og ringere for hvert år, der går. Hvem har lyst til at spare, når alle området er trængte? Men vi skal nok finde en løsning, lovede han.

Økonomiudvalget har indbudt alle gruppeformænd til forhandling 23. september, og ændringsforslag skal være rådhuset i hænde senest 26. september. Økonomiudvalget kan dog vente indtil 1. oktober, hvor det skal mødes.

Spinkelt håb om forbedringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce