Specialundervisning en økonomisk bombe


Specialundervisning en økonomisk bombe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INDLÆRING: Flere børn sendes til Odense, og der er behov for ny specialklasse i indskolingen

VISSENBJERG: Behovet for specialundervisning er steget ganske betragteligt i Vissenbjerg Kommune. Prisen ser ud til at blive 891.000 ekstra kroner i forhold til budgettet.

En stor del af de penge bliver sendt til Odense, der står for undervisningen af eksempelvis hjerneskadede og multihandicappede.

- Det er børn, vi simpelthen ikke kan anbringe på skolerne i Vissenbjerg Kommune, så de ryger selvfølgelig videre, forklarer JanSteffensen (S), der er formand for Kulturudvalget.

Beløbet er altså en hel del større end det budgetterede.

- Vi troede, vi havde fod på det, og vi skar budgettet ned sidste år. Men nu er vi næsten tilbage ved fuld styrke, og det er der sådan set ikke noget at gøre ved, understreger JanSteffensen.

Ud over penge til undervisning uden for kommunen skal der også laves en ekstra specialklasse i indskolingen på Vissenbjerg Skole.

Det sker cirka hvert tredje eller fjerde år, at det er nødvendigt med en ny klasse, da eleverne jo bliver ældre.

Tidligt spottet

Nu er der altså igen tre til fire nye elever, som har behov for at få en anderledes undervisning.

- Vi har typisk spottet dem allerede i børnehaverne. Og på skolerne har vi nogle rigtig dygtige eksperter, der i mange år har undervist i specialklasser.

Mens Jan Steffensen ser med fortrøstning på børnenes fremtid, så har han lidt sværere ved at se, hvordan Kulturudvalget skal finde de 891.000 kroner.

- Det vil formentlig slå igennem sidst på året, og jeg tror ikke på, at vi kan klare det inden for vores eget budget, vurderer han.

Foreløbig indstiller udvalget, at man lige ser tiden an til 1. marts, hvor der så bliver udarbejdet en foreløbig budgetkontrol.

- Men det er først sidst på året, at vi kan se, hvor meget vi kan finde inden for Kulturudvalgets budget, sigrer Jan Steffensen.

Specialundervisning en økonomisk bombe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce