Spareplan går ud over lokale ønsker

Formand for udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur, Finn Brunse (S). Arkivfoto: Kim Rune

Spareplan går ud over lokale ønsker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand for udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur, Finn Brunse (S), fortæller, at der ikke kunne gives så mange kultur- og eventpuljenmidler ud denne gang til ansøgerne, som der ellers var lagt op til, fordi udvalget selv skal spare penge. Det er hans udvalg, som udvælger, hvem der skal have støttemidler.

Hvordan kan det være, I delte færre midler ud end der egentlig var anbefalingen fra administrationen?

- Vi skal forholde os til den genopretningsplan, der arbejdes med. Det er for at leve op til den besked, vi har fået om at gennemgå vores budgetter (udvalget skal samlet set finde i størrelsesordenen ni mio. kr. som mangler akut, oplyser han. Også de andre udvalg er ramt, red.).

Æblefestivalen ville lave et stort byarrangement i Assens by 13. oktober. De ansøgte om flere penge end de 75.000 kroner, de fik til en "skrabemodel". Hvorfor valgte I "kun" at give 75.000 kroner?

- Som en del af det arbejde, der pågår i mit udvalg, så vi på, hvad vi så kunne gøre for at bidrage til den genopretningsplan, der ligger.

Men i Bogense har de en rosenfestival og i Kerteminde en kirsebærfestival, som profilerer begge kommuner godt. Havde det så ikke været en god idé at give Æblefestivalen lidt mere?

- Alle der har søgt, har jo søgt de beløb, som de syntes passede ind i arrangementet, og som kunne give den synlighed, man jo gerne ville have. Der foretages der så en vurdering både administrativt og efterfølgende politisk, hvor der indgår forskellige elementer. Bl.a. denne gang, at vi skal bidrage til at få rettet op på økonomien.

(Finn Brunse tilføjede efterfølgende, at i forhold til store arrangementer, der er det "Assens For Fulde Sejl", som kommunen ser som "flagskibet" i forbindelse med kultur- og eventaktiviteter. Det ligger i størrelsesordenen 450.000 kroner, oplyser han).

Spareplan går ud over lokale ønsker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce