Sommerliv i netcaféen


Sommerliv i netcaféen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AARUP: Der er god gang i tastatur og joystick i Aarups første netcafé. Egnens unge har været flittige gæster siden åbningen i april, så initiativtageren Martin Bendtsen klager ikke.

- På hverdage dukker de først op efter skoletid, men her i ferien kommer de første normalt ved 10.30-tiden, fortæller den unge forretningsmand. Han er en af de få danskere, der ikke skælder ud på det dårlige sommervejr. Det betyder større besøg i hans nye butik.

Der er normalt seks pladser ved to borde med forskellige computere i netcaféen. Den første time koster 20 kroner, hvorefter der lægges 10 kroner på for hver følgende time. Ved de særlige "night-events", hvor 20-30 unge dyster i computerspil fra klokken 18 fredag aften til 9 lørdag morgen, udvides antallet af pladser betydeligt med et langt bord.

- Jeg kender efterhånden alle ved navn. De fleste er fra Aarup og omegn, men der kommer også folk længere fra, fortæller Bendtsen.

Forskellige brugere

Hans ord blev bekræftet i går formiddag. Blandt de syv gæster var de 22-årige René Andersen fra Fredericia og Jimmy Johansen fra Grønnemose. De havde for anden gang fundet vej til netcafeen i Aarup, som de tilfældigt fik interesse for, da de var inde for at købe noget pc-tilbehør.

- Det er rimeligt billigt at spille her. Nu er vi bare blevet bidt af det, siger Rene, der for tiden er ved militæret, men snart skal være anlægsgartner, og Jimmy, der er i gang med en erhvervsuddannelse i Odense.

- Tiden løber bare af sted, tilføjer de to venner, som regnede med at skulle bruge to-tre timer på spil i går.

I den yngre ende af aldersskalaen finder vi den 12-årige skoleelev fra Frøbjerg-Orte Friskole, Henrik Krag, der bor i Aarup.

- Til daglig kommer jeg her kun i weekenden, men i ferien er jeg her næsten hver dag. Jeg har også computerspil derhjemme, men det er sjovere her, siger Henrik, mens broderen og modspilleren Claus lytter med.

Og så er der dem, der kun kommer i netcaféen for at overføre billeder og sende e-mails. Eksemplet i går var den 24-årige Gitte Steen, der bor i Højer i Sønderjylland. Når hun besøger sine forældre i Aarup, går hun ofte på netcaféen.

- De har en alt for langsom netforbindelse over telefonen derhjemme, siger Gitte, der læser til grafisk designer og derfor arbejder meget med computer til daglig.

Sommerliv i netcaféen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce