Sommerlejr åbner mødecenter


Sommerlejr åbner mødecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GADSBØLLE SKOLE: DSU går snart i gang med at indrette møde- og kursuscenter

GADSBØLLE: I et halvt år har den stået næsten gabende tom, men til sommer kommer der igen liv i den lukkede Gadsbølle Skole. Det sker, når den nye ejer, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), indvier skolen i forbindelse med den traditionelle sommerlejr.

Gadsbølle Skole, der lukkede som folkeskole sidste sommer, blev overtaget af DSU den 1. august for 2,4 millioner kroner. Den politiske ungdomsorganisation proklamerede dengang, at den ville indrette møde- og kursuscenter på skolen for sine cirka 5000 medlemmer, og derfor måtte den lokale gymnastikforening flytte sine aktiviteter til Andebølle Forsamlingshus, hvor den har lejet sig ind i vintersæsonen.

Siden ejerskiftet er der dog intet sket på den lukkede skole, og det begrunder DSU's forbundssekretær Nina Holm med udskiftninger i ledelsen og venten på svar på nogle ansøgninger om støtte til projektet. Således har DSU søgt Dansk Ungdoms Fællesråd om et 10-årigt lån til byggeriet, men endnu ikke fået endeligt svar.

- Men i løbet af februar eller marts går vi i gang med ombygningen, og det hele skulle gerne stå klar i juli, fastslår sekretæren.

Selv om der er afsat et ikke nærmere angivet millionbeløb til renoveringen, sker der ingen udvidelser, og der bliver på ingen måde tale om vild luksus. Der skal indrettes køkken i det nuværende baderum, der flyttes i kælderen, og ellers flyttes der nogle vægge og laves småreparationer. I gymnastiksalen fjernes ribberne, så den får mere karakter af konferencesal.

DSU har allieret sig med det tidligere socialdemokratiske byrådsmedlem, arkitekt Sten Holbæk, Vissenbjerg, der har lavet tegningerne.

Efter renoveringen skulle der være plads til 100 overnattende gæster. Pladsen betyder dog knap så meget i forbindelse med det første større arrangement, sommerlejren den 6.-10. juli, hvor der ventes mellem 100 og 175 deltagere, som camperer på boldbanen.

- Ved sommerlejren lægges der stor vægt på det sociale samvær, men der kommer også forskellige oplægsholdere, siger Nina Holm, som understreger, at det nye samlingssted i Gadsbølle vil blive flittigt brugt til møder og andre aktiviteter i fremtiden.

Hun ser også frem til et tæt samarbejde med lokalbefolkningen, herunder boldklubben og gymnastikforeningen.

Sommerlejr åbner mødecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce