Sommerlege vender tilbage

For fire år siden blev Søndergade fyldt, da Glamsbjerg Sommerlege startede med et festligt optog. Sådan vil det være igen 1. september, når legene vender tilbage i samarbejde med Børnenes Dag. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Sommerlege vender tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glamsbjerg Sommerlege slår sig i år sammen med Børnenes Dag til en stor festlig aktivitetsdag, hvor foreninger og institutioner i Glamsbjerg kan vise, hvad de kan.

Glamsbjerg: Det bliver med stor sandsynlighed svært at finde et helt stille og kedeligt sted at slå tiden ihjel i Glamsbjerg lørdag 1. september.

For da vil byen nemlig summe af liv, aktiviteter og mennesker.

Det sker, når Glamsbjerg Sommerlege efter en pause på fire år vender tilbage. I denne - og anden - udgave med en ny samarbejdspartner i form af Børnenes Dag. De bliver i år slået sammen og afviklet samme dag, samme sted og i samme tidsrum.

- Det er et særligt initiativ i år, fordi vi har slået de to ting sammen. I virkeligheden ligner de to aktiviteter hinanden, for der er rigtig mange af de samarbejdspartnere, som er inde over, som er de samme, siger Birgitte Wøhlk Laursen, der er formand for Foreningen Glamsbjerg.

Glamsbjerg Sommerlege er tænkt som et udstillingsvindue, hvor lokale foreninger, institutioner og virksomheder har kunnet vise sig frem, og målgruppen har især været de større børn og voksne. Børnenes Dag har derimod - som navnet jo antyder - henvendt sig til de yngre børn, der går i institution eller skole indtil 6. klasse.

- Ved begge lejligheder vil særligt sportsforeninger være meget på banen og også de forskellige institutioner; vuggestuerne, dagplejerne og børnehaverne. De har jo altid brugt Børnenes Dag som et vindue for at gøre reklame for sig selv og til at være på banen for at vise, hvor fantastiske de er, forklarer formand for Børnenes Dag Ole Dupont Kofod om baggrunden for det nye samarbejde.

Glamsbjerg Sommerlege
Glamsbjerg Sommerlege så dagens lys i 2014 og er indtil nu kun holdt den ene gang.Nu vender sommerlegene tilbage og slår sig sammen med Børnenes Dag.

Børnenes Dag skal fremover fortsat være en årlig begivenhed. Hvert fjerde år vil det så være i samarbejde med Glamsbjerg Sommerlege.

I år finder begivenheden sted lørdag 1. september.

Klokken 9.30: fælles optog

Klokken 10: åbningsceremoni

Klokken 16: afslutning med fællessang
Birgitte Wøhlk Laursen, formand for Foreningen Glamsbjerg, og Ole Dupont Kofoed, formand for Børnenes Dag, glæder sig over det nye samarbejde. Foto: Malene Damgård
Birgitte Wøhlk Laursen, formand for Foreningen Glamsbjerg, og Ole Dupont Kofoed, formand for Børnenes Dag, glæder sig over det nye samarbejde. Foto: Malene Damgård

Optog til start

Dagen starter klokken 9.30 med et sambaoptog, der tager turen fra Langbygaardsvej til Torvet, hvor der vil være en åbningsceremoni, og ilden vil blive tændt. Helt i den olympiske ånd.

Torvet, dele af Søndergade og området omkring Glamsbjerg Fritidscenter er udgangspunktet for aktiviteterne på dagen, så der vil der være spærret af for trafik.

Selvom det endelige program endnu ikke er lagt helt fast, så kan Ole Dupont Kofod godt løfte sløret for nogle af de aktiviteter, som vil finde sted.

- Hovedattraktionen ved Børnenes Dag har altid været cirkus, så det har vi også med i år. Det er Cirkus Aroma, som kommer.

- I de små børns højde laver de bamsehospital, ansigtsmaling, trolde, modellervoks og laver stafetløb. De store er blandt andet robotstation, elastikspring, kunstværk, racerløb med fjernstyrede biler, fortæller han.

Flere ræs

For de ældre børn og voksne er der blandt andet et trillebørløb, hvor man i hold på to - den ene siddende i trillebøren og den anden skubbende trillebøren - skal rundt på en bane med forskellige poster.

- Det kan være en fysisk ting som, at man skal springe i poolen og svømme, at man skal løbe på tid, det kan være, man får en quiz. Det er på tid. Man bliver sendt afsted i intervaller, så man kan heppe på folk på ruten. Til slut bliver der selvfølgelig præmieoverrækkelse, siger Birgitte Wøhlk Laursen og fortæller, at der også vil være kørestols- og rolatorræs for pensionisterne, femkamp for familien og et kig ind i Alices eventyrland.

- Vi kan være så stolte af, at der er tradition for, at Glamsbjerg altid har været fremme i skoene og sørget for at være initiativrig på det frivillige plan fra borgerne. Det kan vi kun være stolte af, siger Birgitte WøhlkLaursen om dagen.

Sommerlege vender tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce