Tommerup: For eleverne på Vestfyns Efterskole er der ét sikkert tegn på, at sommeren for alvor går på hæld:

Nemlig når den lille efterskoles malkekøer og får kommer hjem efter at have været på sommer-ophold på den lille ø Birkholm. Her græsser kvæget i sommermånederne, inden de hentes hjem for efteråret og vinteren.

Skolens elever indfangede dyrene og fik dem ombord på skibet "Yrsa", der sejlede besætningen til Fyn. Derfra blev dyrene fragtet til efterskolen på traktor og vogn.

Vestfyns Efterskole er bevaringscenter for gamle danske husdyrracer som den røde danske malkeko, landhøns og en so af dansk landrace.

- Vi har i det sidste skoleår haft rigtigmange bsøgende for at se dyrene og smage på kødet fra de gamle racer.

- Det er spændende at kunne fortælle om dyrene, om dyrevelfærd og om sunde fødevarer, når vi har besøg. Selvom vi ikke er så store, så kan vi vise det gode eksempel om, hvordan man holder dyr og samtidig give vores bidrag til bevaringsarbejdet, siger Marie Klit, der er forstander på Vestfyns Efterskole.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.