Søren Alexandersen stopper med at handle med cykler og cykeludstyr. Reparation af cykler fortsætter han dog med på en måde, hvor man kan aflevere og hente sin cykel døgnet rundt.

Assens: - Jeg tror, det er en Danmarkspremiere. Jeg har i hvert fald ikke hørt om det før.

Søren Alexandersen står i døråbningen til Alexandersen Cykler på Bakkevej i Assens. I de seneste syv år har han solgt cykler fra den tidligere garage på matriklen, men det slutter 30. oktober. Og så er det, at Danmarkspremieren kommer i spil.

For han slipper ikke cyklingen helt, selvom han 30. oktober starter i sit nye job i produktionen hos AG Snus i Assens.

Søren Alexandersen kan nemlig ikke forestille sig et liv, hvor han ikke roder med cykler i værkstedet.

- Det er lidt af en sygdom, griner han.

Og det betyder, at man stadig vil kunne få repareret og ordnet sin cykel hos Søren Alexandersen.

Døgnåbent

Han vil nemlig lave et system, hvor man kan låse sin cykel fast i et stativ med en nummereret lås med tilhørende nøgle. Nummeret sender man i sms til Søren Alexandersen, der så ringer op og hører, hvad der skal laves ved cyklen. Han giver så besked, når cyklen er klar, og når man har betalt via Mobilepay, stiller han cyklen ud i stativet igen. Med en nøgle kan man så hente cyklen, når det passer en.

- Jeg vil lave cyklerne i min fritid, og der vil være døgnåbent forstået på den måde, at kunden kan hente cyklen, når det passer ham eller hende. Man er ikke bundet af at skulle være her, inden butikken lukker. Der er åbent for indlevering og afhentning døgnet rundt.

- Det er ikke raketvidenskab, og jeg tror, at alle kan finde ud af systemet. Alle har Mobilepay eller kender nogle, der har, siger Søren Alexandersen, der vil sætte skilte op med opskriften på, hvordan man skal gøre, ved stativet.

- Jeg har mange stamkunder, og jeg vil gerne give dem et alternativ til mine kollegaer - og ikke et eneste ondt ord om dem - men jeg giver mulighed for noget andet.

- Jeg forventer ikke, det vil tage længere tid at få repareret sin cykel, end det gør nu, siger Søren Alexandersen, der ikke planlægger en prisstigning i forbindelse med omlæggelsen af forretningen fra fuldtidsbeskæftigelse til fritidsbeskæftigelse.

Lager skal tømmes

Det er en presset økonomi i 2017, der fik Søren Alexandersen til at tænke i andre baner end at være selvstændig erhvervsdrivende.

Først var Bakkevej og Skelvej lukket af vejarbejde i flere måneder, og det våde sommervejr satte ikke fut i cykelsalget igen. Derfor begyndte han at kigge sig omkring efter en ny udfordring.

- Det var en god chance for at prøve noget andet og noget nyt, siger Søren Alexandersen, der har sidste åbningsdag i butikken 29. oktober og nu sælger ud af varelageret med rabat.

Hvis der er flere cykler og udstyr tilbage derefter, kan man kigge nærmere på det, hvis man laver en aftale med Søren Alexandersen om det. Men værkstedet lukker altså ikke, understreger han.

- Det har altid været min hobby, og det ville være svært, hvis jeg skulle slippe det helt.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.