Søren Steen Andersen eller borgmesteren?

Før det ekstraordinære byrådsmøde var politikerne rundt og snakke med hinanden og hilse. Foto: Martin Kloster

Søren Steen Andersen eller borgmesteren?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens Malene Rye mente sammen med Socialdemokratiet, at formalia ikke var i orden, da det ekstraordinære byrådsmøde gik i gang mandag formiddag. Det hele faldt tilbage på, om Søren Steen Andersen havde brugt sin initiativret som byrådsmedlem til at indkalde til mødet, eller om det var som borgmester.

Det er sjældent, at en byrådsdagsorden kommer til afstemning.

Men det skete på det ekstraordinære byrådsmøde mandag formiddag. For Malene Rye (EL) ville vide, hvordan det kunne være, at Søren Steen Andersen brugte sin initiativret som byrådsmedlem til at bringe sagen op om en tilbygning på Tallerupskolen. Det kan et byrådsmedlem ikke gøre uden mindst 10 andre står bag, mente Malene Rye.

I dagsordenen til byrådsmødet stod der nemlig følgende: "Søren Steen Andersen anmoder om, at følgende optages på Byrådets møde: Jeg vil gerne bruge min initiativret som byrådsmedlem ..."

- Som jeg forstår juraen, så har du to muligheder for at indkalde til et ekstraordinært byrådsmøde: En som borgmester og en som byrådsmedlem. Når du omtaler dig selv som Søren Steen Andersen og bruger din initiativret, så tænker jeg også, at der et eller andet sted skulle have stået, hvem den tredjedel (dvs. de 10 ud af 29 byrådsmedlemmer, red.) er, som ønsker, der skal indkaldes til det her ekstraordinære byrådsmøde, sagde Malene Rye.

Søren Steen Andersen mente dog ikke, der var noget at komme efter.

S: Formalia skal være i orden

Charlotte Vincentz Petersen (S) rejste sig og sagde, at formalia skulle være i orden.

- Burde der ikke have stået i dagsdordenen, at borgmesteren - Søren Steen Andersen - på eget initiativ indkalder til det fremfor at der netop bliver præciseret, at det er Søren Steen Andersen som byrådsmedlem, som bruger sin initiativret, spurgte den fra kommunalvalget detroniserede borgmesterkandidat.

- Nej, der behøver ikke en tredjedel, svarede borgmesteren med sikker attitude.

- Der er to trin i det. Det ene er, hvem der kan indkalde (til et ekstraordinært byrådsmøde, red.). Det kan minimum 10 (medlemmer, red.) eller borgmesteren. Det andet er, at et byrådsmedlem kan bede om at få en sag på, sagde Søren Steen Andersen, og henviste til styrelsesloven.

Melene Rye krævede punktet til afstemning, men blev nedstemt med 28 mod 1.

Søren Steen Andersen eller borgmesteren?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce