Socialrådgiverforening: Assens Kommune bryder tavshedspligt og retssikkerhed

Medarbejdere i Job- og Virksomhedsservice på jobcenteret i Glamsbjerg oplever ikke, at ledelsen er lydhør overfor problemer. Det fortæller Dansk Socialrådgiverforening.Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Socialrådgiverforening: Assens Kommune bryder tavshedspligt og retssikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens Kommune bryder tavshedspligten på jobcenteret i Glamsbjerg ved at holde samtaler med borgere i et storrumskontor, hvor alle kan se og høre, hvad der foregår. Det skriver Dansk Socialrådgiverforening i et brev til Assens Kommune. Men Assens Kommune afviser kritikken, som længe har været rejst af medarbejdere.

Glamsbjerg/Assens: Medarbejderne på Jobcenter Glamsbjerg og jobparate og forsikrede ledige er til offentligt skue, når de afholder samtaler i storrumskontoret i Jobcenter Glamsbjerg. Alle kan nemlig se og høre, hvad der foregår, og det er et brud på både retssikkerhed og tavshedspligt.

Sådan lyder kritikken fra Dansk Socialrådgiverforening i et brev til Assens Kommune, som Fyens Stiftstidende er kommet i besiddelse af. I brevet står der også, at det langt fra er første gang, problemerne med manglende, fortrolige lokaler kommer frem. "Problemerne er blevet påpeget gentagne gange af socialrådgivere, TR og AMIR over meget lang tid overfor lokal ledelse, uden at problemerne er blevet løst. Det er påpeget i sidste APV-undersøgelse, men ledelsen afviste, at det var et emne, der relaterede til arbejdsmiljø og APV-arbejdet," står der blandt andet i brevet.

Dansk Socialrådgiverforening beskriver, at borgersamtalerne foregår i et storrumskontor, hvor mange ansatte og borgere går igennem, og andre borgere sidder og venter.

Foreningen beskriver, at de ansatte synes, det er ubehageligt at have samtaler med borgerne i storrumskontoret. Desuden kan det have konsekvenser for borgeren.

"... der er personlige oplysninger og problemer, der ikke kommer frem, som kan være vigtige for tilrettelæggelse af aftaler og handlingsplaner.  Det er dybt uacceptabelt og brud på lovgivning og tavshedspligt", står der.

Dansk Socialrådgiverforening opfordrer Assens Kommune til at sikre tilstrækkelige antal kontorer, så samtalerne kan foregå der, og borgerne frit kan give oplysninger til sagens behandling uden, andre kan høre det. 

Til slut skriver foreningen:

"Håber I tager denne henvendelse yderst alvorligt og snarest får bragt kontorforholdene i orden".

Det er i orden

Der er dog ikke noget, der tyder på, at Assens Kommune vil ændre kontorforholdene. I sit svar til foreningen, som Fyens Stiftstidende også er kommet i besiddelse af, skriver jobcenterchef Ulla Drejer nemlig:

- Vi oplever, at forholdende for afvikling af samtaler med borgere i Job og Vejledning, Nørregade 42, Glamsbjerg er i orden.

Det begrunder jobcenterchefen blandt andet med, at der ikke tales om personfølsomme emner ved samtalerne, og at der altid er mulighed for at benytte et samtalerum til en samtale, hvis borgeren ønsker dette. 

Den udlægning kan medarbejderne i afdelingen ifølge Dansk Socialrådgiverforening ikke genkende. Foreningen afholdt tirsdag et møde med medarbejderne.

- Ingen af dem kan genkende det, jobcenterchefen svarer i brevet. Det har vi taget ad notam, og så skriver vi igen til kommunen, hvad vi mener om sagen, siger formand for Dansk Socialrådgiverforening i region syd, Anne Jørgensen.

Socialrådgiverforening: Assens Kommune bryder tavshedspligt og retssikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce