Sociale udgifter er løbet løbsk


Sociale udgifter er løbet løbsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ASSENS:Assens Kommune har brugt langt flere penge end ventet på det sociale område i den første halvdel af året. Det afslører den seneste kontrol af forbruget af penge i kommunens socialforvaltning. Kontrollen, der har den 30. juni som skæringsdato, viser, at det kan blive svært at opnå den samlede besparelse på området, der ellers var lagt op til. Assens Byråd har tidligere vedtaget en såkaldt rammebesparelse på 750.000 kroner på det sociale område - men lige nu ser det ikke ud til at kunne lykkes at spare så mange penge.

De seneste prognoser tyder tværtimod på, at der kan blive tale om en overskridelse af de oprindelige budgetgrænser.

Ifølge socialforvaltningen har der i det første halve år været uventet store udgifter til sygefravær, og forvaltningen beder derfor om en ekstrabevilling på lidt over en kvart million kroner.

Det betyder, at det samlet kan ende med en merudgift for Assens Kommune på godt en million kroner på det sociale område, når året er gået.

Socialudvalget drøftede situationen i denne uge og udvalget foreslår, at der lægges op til et budgetovertræk på 1.006.000 kroner.

Rådhusets administration pålægges dog samtidig at undersøge, om der kan findes besparelser andre steder på det sociale område, så man i givet fald vil kunne pynte på det negative regnskab.

- Det lader til, at der vil ske en overskridelse af budgettet, men det kan dog vise sig, at vi kan rette op på tingene, inden det går så galt. Administrationen er i øjeblikket i fuld gang med nøje at gennemgå området med henblik på at finde steder, hvor det tegner til et mindreforbrug - eller steder, hvor man vil kunne gennemføre besparelser, forklarer socialudvalgets formand, Truels Schultz (K).

- I øvrigt har vi før oplevet, at forudsætningerne ændrer sig sidst på året i mere positiv retning, tilføjer han.

Sociale udgifter er løbet løbsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce