VALGKAMP: Rekordstort antal S-kandidater stiller op til Assens Byråd
ASSENS: Socialdemokratiet i Assens ser frem til kommunevalget i november med positive forventninger.

Det siger partiets lokalformand John Duus Hansen, og han begrunder det blandt andet med det store antal partimedlemmer, der denne gang ønsker at stille op som kandidat til byrådet.

- Ved sidste valg var der 12 på vores kandidatliste, men i år er der foreløbig 18 personer, der har meldt sig som kandidater, fortæller John Duus Hansen.

- I øvrigt er det efter min mening ekstra positivt, at der har meldt sig hele seks kvinder på listen. Det er flere end normalt, siger partiformanden.

John Duus Hansen kan endnu ikke sige noget om, hvem der bliver valgt som Socialdemokratiets spidskandidat til borgmesterposten.

Efter gruppeformand Henning Emdal Larsens beslutning om at forlade byrådsarbejdet skal der tages stilling til, hvem der skal være partiets bud på en ny borgmester i Assens Kommune.

- Det forventes afgjort i midten af næste måned. Udvælgelsen vil ske i form af en urafstemning blandt medlemmerne, hvis der melder sig mere end én kandidat, forklarer John Duus Hansen.

Borgerne med på råd

Socialdemokratiet i Assens har netop afholdt et større medlemsmøde, hvor hovedemnet var kommunevalget.

- Vi har diskuteret, hvilken politik vi skal gå til valg på. Den nuværende byrådsgruppe er kommet med oplæg, der efterfølgende er blevet debatteret godt og grundigt, fortæller John Duus Hansen, der nævner åbenhed og samarbejde som et par af de væsentlige punkter i partiets kommende valgkampagne.

- Det gælder ikke kun i byrådet, men også over for kommunens borgere. Hvor mange ved for eksempel, at Assens snart skal vedtage en ny kommuneplan? Vi mener, det er en så væsentlig ting, at der bør indkaldes til borgermøder, siger John Duus Hansen, som i øvrigt efterlyser bedre planlægning af Assens Kommunes aktiviteter.

- Det er jo lidt tankevækkende, at der nu skal ske en masse ting i Assens lige i det sidste år før kommunevalget, siger han.
  • fyens.dk