Ved forårsmessen i Arena Assens søndag gik der stor bagedyst i den. Efterskoleelev endte med at vinde kagekonkurrence med en moderne kage, som fik dommer til at bande.

Assens: Smagen af forår har vi ikke fået helt endnu.

Til gengæld havde vi smagen af labre kager ved forårsmessen i Arena Assens søndag formiddag, da der var kagekonkurrence.

Seks deltagere havde taget modet til sig og bagt en kage til bedømmelse. Vinderen blev Kirstine Skjellerup Larsen fra Sø Søby.

Forårsmesse

Søndag var der forårsmesse i Arena Assens.

En pæn del af byens butikker havde stande, hvor folk kunne se nærmere på butikkernes produkter, som også kunne købes.

Arena Assens arrangerede.

- Nu bander jeg. Og jeg siger: Fuck, den smager godt, undskyld Assens, kom det bramfrit fra dommer Liv Martine Hansen, der er kendt i bagekredse og via tv-fladskærme for programmet "Den Store Bagedyst" på DR. Hun vandt nemlig konkurrencen i 2015. Meddommer Søren Steen Andersen, borgmester i det daglige, var vist helt enig. Den lå simpelthen godt til smagsløgene.

Liv Martine Hansen, der ellers havde været på kur indtil kagekonkurrencen, sagde hun, kaldte vinderkagen for en "instragram-kage". Fordi, det er sådan en slags kage i sin fine, flotte, fornemme form måske særligt kvinder lægger op på deres Instragram-profiler for feedback.

Kirstine Skjellerup Larsen, elev på Viby Efterskole ved Nr. Aaby, var glad for, kagen blev kaldt en "instagramkage".

- Det tager jeg som et kompliment, sagde hun - i tråd med tiden.

Social media-kagen var bygget op med hasselnødder, cornflakes og chokolademousse med passionsfrugt udenom.

Cola-flaske som kagerulle

Kirstine Skjellerup Larsen bager mest, fordi det er en hobby. Hun har kreeret kager en del år.

- Jeg har altid godt kunnet lide at bage og så tænkte jeg, at når Liv Martine kom hertil Assens, så ville jeg prøve at være med, sagde vinderen.

En anden af deltagerne, der dog endte uden for podiepladserne, var Hans Peter Skov Hansen. Han mødte op med en hindbærkage, han havde bagt i morgentimerne direkte efter en bytur.

- Jeg brugte en cola-flaske til at få dejen rullet ud. Jeg har jo ikke nogen kagerulle eller noget, sagde han.

Der var tale om en halvliters Coca-Cola Zero til læserens orientering.

Kagepris eller ej. Hans Peter Skov Hansen kan dog nok stadig leve højt på, han modtog Willemoesprisen i 2016.

Det smager stadig godt.

  • Kloster_Martin_(2015)_020

    Af:

    Journalist på Assens-redaktionen. Har tidligere gennem 10 år været på størsteparten af avisens redaktioner på Fyens Stiftstidende, bl.a. Kerteminde, Odense, Kultur og SportFyn. Af interesser nyder jeg musik og fodbold, mens jeg også interesserer mig for samfundsforhold.