Sne-Cup lokker unge væk fra skærmene: Håndbold er holdbold


Sne-Cup lokker unge væk fra skærmene: Håndbold er holdbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det årlige håndboldstævne Sne-Cup spilles for 43. gang i Tommerup-området. Stævnet har endnu engang lokket over 1000 unge væk fra telefoner og Playstation. De bruger i stedet alle sammen deres juleferie i en idrætshal.

Tommerup: Lyden af gummisko, der skrider mod gulvet, og ophidsede råb fra en træner.

- Stop det der krydsspil, Mikkel, kør nu det, vi kan, råber Stine Schärfe, træner for Tommerup HK's U14 drenge- og pigehold.

På banen løber 14 drenge rundt i blå trøjer. De syv af dem i mørkeblå for Tommerup HK, der lige har brændt en chance på målet. De syv andre i en lyseblå trøje fra Vejle HK.

De næste to dage fyldes hallerne i Fyrtårn Tommerup, Højfynshallen, Aarup Fritidscenter og Vissenbjerg Kultur- og Idrætscenter af de 1027 unge juniorhåndboldspillere, der er rejst til Vestfyn og Tommerup-området for at dyste om Sne-Cup-pokalerne.

- Det er et helt vildt fedt stævne, for der er masser af glade mennesker. Nu står jeg jo og kan se, at de for eksempel spiller bordfodbold sammen, og der er fedt at se, at de har nogle gode oplevelser sammen. De er jo væk fra deres computere, det, synes jeg, er så godt, siger Tina Rønstrup fra Sne-Cups styregruppe.

Modsat tidligere, hvor holdet fik stryg af Brenderup, går kampen godt for Tommerup HK. Den næste bold brænder de ikke, men scorer til 16 - 7.

Ingen playstation

Også drengene selv synes, det er fedt at bruge juleferien på håndboldbanen.

- Det er meget fedt, for man møder mange hold, som man ikke ville møde normalt, siger 14-årige Mikkel Rasmussen, der lige nu sidder på bænken og ser sine kammerater fra Tommerup HK i endnu et angreb mod Vejle HK.

- Hvis jeg ikke var her, så ville jeg spille Playstation eller se fjernsyn, det er juleferie, og dagene skal jo gå med et eller andet, fortsætter han, der spiller i nummer 7.

Også medspiller og klassekammerat Rasmus Skovgaard ville have siddet med hovedet i elektronikken, hvis han ikke var til stævnet. Han synes godt om, at spillerne også skal overnatte sammen på to lokale skoler.

- Det er virkelig hyggeligt stævne.

At det er hyggeligt kan hjælpetræner, Anders Tagge, godt bekræfte.

- De elsker det, og de har glæder sig til det. Det er en god oplevelse, ikke kun spillet men også det uden om, det sociale i at sove sammen og snakke sammen drenge- og pigehold, siger han, der for cirka 35 år siden selv spillede med i Sne-Cup stævnet.

Highfives og æblejuice

På banen bliver kampen fløjtet af.

19-9 til Tommerup HK. En sejr som drengene fejrer med highfives og æblejuice. Og selvom nogle af spillerne kommer langvejs fra, så synes de stadig, at Tommerup er et fedt sted at spille håndbold.

- Det er fedt! Det er fedt at spille for så mange publikummer, og det er sjovt at prøve at spille mod andre og sværere hold, end vi plejer, siger 14-årige Ida Thomsen fra THV, Team Haderslev Vojens, hvis hold går på banen i hal 2 efter drengenes kamp er fløjtet af.

Nu står den for tommerupperne på mad og opvarmning igen før næste kamp.

Det er 43. gang at der afholdes Sne-Cup i Tommerup-området.

Sne-Cup lokker unge væk fra skærmene: Håndbold er holdbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce