Snakken går med det samme: Teater skaber sammenhold hos børn og unge

Kuno Ringer er instruktør ved Teatret Lirekassen. Han er godt tilfreds med antallet af deltagere ved første udgave af sommerteatret. Foto: Rasmus Vestergaard

Snakken går med det samme: Teater skaber sammenhold hos børn og unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som noget nyt har Teatret Lirekassen afholdt sommerteater i Arena Assens. Børn og unge fra hele kommunen har kastet sig ud i lege og aktiviteter, der styrker fællesskabet og giver dem mod til at stå på en scene.

Assens: Børn og unge fra hele kommunen fik mulighed for at udfolde deres talent på teaterscenen, da Teatret Lirekassen for første gang afholdt "Sommerteater". I spidsen for projektet stod Kuno Ringer, der udover at være en del af teatrets bestyrelse også er instruktør.

- Vi er tilfredse med antallet af tilmeldte. Inden vi startede havde vi håbet på omkring 15 tilmeldinger. Vi endte på 17, da et par stykker meldte fra i sidste øjeblik, siger Kuno Ringer.

Sommerteatret var åbent for alle i alderen 6-25 år uanset erfaring. Der var plads til nybegyndere, der skulle overvinde sig selv for at stå på en scene, men også plads til dem, der havde prøvet det før.

Ifølge Kuno Ringer er teater med til at skabe sammenhold blandt deltagerne, og der gik ikke lang tid, før alle snakkede og legede med.

- Forældrene måtte nærmest skubbe børnene ind ad døren, men børnene var gode til at finde sammen og snakke med hinanden, siger Frederikke Akselbo, der er medinstruktør på Teatret Lirekassen.

Holdoversigt for Teatret Lirekassen
Børnegruppen:Aldersgruppe: 6-13 år.

Øvetid: Mandag kl. 17-18.30.

Sted: Jacob Gade Salen i Tobaksgaarden i Assens.

Ungdomsgruppen:

Aldersgruppe: 12-25 år.

Øvetid: Mandag kl. 19-21.

Sted: Jacob Gade Salen i Tobaksgaarden i Assens.
Børn og unge lærer at stå på en scene ved
Børn og unge lærer at stå på en scene ved "Sommerteater med Teatret Lirekassen". Foto: Rasmus Vestergaard

Afhjælper sceneskræk

Flere af deltagerne havde aldrig spillet teater eller stået på en scene før. Nogle var nervøse, mens andre var decideret sceneskræk. Men gennem lege og aktiviteter fik deltagerne mod til at stå på scenen.

En af dem var 22-årige Rikke Elise Rasmussen.

- Jeg er død-sceneskræk, men indtil videre har det været okay at øve på scenen, siger hun.

Frederikke Akselbo, der selv har spillet teater i 12 år, brænder for at introducere børn for teater.

- Det fede er, at børnene får mulighed for at te sig tosset. De får lov til at være sig selv, og på den måde mødes forskellighederne på tværs af alder her på teatret. Samtidig er både børnene og de unge åbne og gode til at hjælpe hinanden, siger hun.

Teatret Lirekassen har normale børne- og ungdomshold, og i efteråret skal der øves til juleforestillingen "Jul i den gamle landsbyskole". Holdene øver en gang om ugen i Tobaksgaarden.

Snakken går med det samme: Teater skaber sammenhold hos børn og unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce