Smuk som en luciabrud

Adventskoncert i Vor Frue Kirke.
Foto: Anders Brohus

Smuk som en luciabrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ADVENT: Musikskolens adventskoncert trak fulde huse i går

ASSENS: Tredive piger fra Assens Musikskoles kor står spændte klar i Vor Frues Kirkes våbenhus. De er iført hvide kjoler og har røde bånd om taljen med hver deres glimmerkrans om hovedet og tændte stearinlys i en sølvpapirskrans i hænderne.

– Hvad nu, hvis jeg ikke kan huske sangen, klager Stine Kristensen lavmælt til sideternen i luciaoptoget, mens hun bider lidt nervøst i sin underlæbe.

Alle pigerne forsøger at være musestille, for inde i kirken er leder af musikskolen, Poul Engelhard, ved at byde velkommen til koncerten, men det er ikke let, når maven er ved at boble over af tusinder af flyvske sommerfugle.

Forventningens glæde

Denne anden søndag i advent er omkring 400 personer mødt frem for at høre musikskolens bedste elever fremføre jule- eller andre kønne melodier. Det er en årligt tilbagevendende tradition, der samtidig er en slags markering af, at nu er der gået et halvt år i musikskolen.Forældre og bedsteforældre sidder forventningsfulde klar, og enkelte letter måsen en smule fra sædet for at få overblik over, hvor netop deres pode gemmer sig.

Enkelte publikummer er kommet en halv time tidligere end koncertstart for at være helt sikre på at få en plads med god udsigt.

– Håber I vil nyde det, slutter velkomsttalen fra Poul Engelhard, og døren åbnes for lucia-pigerne.

Stemningen i våbenhuset ændres brat fra ren spænding til dyb koncentration. Venstre fod først og så:

– Nu bæres lyset frem, stolt på din krone, synger pigerne.De smukke rene pigestemmer runger i den store kirke, da optoget vandrer op mod koret igennem rækkerne af glade forældreansigter.

Efter en række sange går de atter i procession ud i våbenhuset. Bifaldet brager bag dem og piger fniser henrykkete:

– Yes, sådan, siger en pige og blæser lyset ud. De smiler til hinanden.

Nogle klæder om, andre render ind til kammerater og søskende inde i kirken. Koncerten fortsætter med guitar-kvartetter og - grupper, blæsere, blok- og tværfløjte og strygere.

To lys er tændt i adventskransen i loftet. Nu er der ikke lang tid til jul.

Smuk som en luciabrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce