Assens: Smadrede ruder og endevendte biler var det, som mødte tre bilejere mandag morgen, da de ville hente deres biler, der var parkeret på parkeringspladsen bag Fynske Bank. Intet blev dog stjålet.

Men det er ikke første gang, at bilejere i Assens er blevet udsat for smadrede ruder og gennemrodet biler. Det samme skete nemlig for fire biler for fjorten dage siden, oplyser Lokalpolitiet i Assens. Dengang gik det udover fire biler, der var parkeret på Østergade og ved Korsvang. Her blev der stjålet 3000 kroner fra en taxa.

Og det er netop de løse værdier, tyvene går efter.

- Det er ikke radioerne i bilerne, tyvene går efter længere, for det kan ikke betale sig. De går efter løse værdier, som de kan se, der enten ligger skjult eller frit fremme i bilerne, siger Carsten Møllegaard fra Lokalpolitiet i Assens.

Han opfordrer derfor bilejere til at lade værdigenstande ligge derhjemme frem for i bilen. Derudover mener Cartsen Møllegaard også, at det er en god ide, at gøre det klart for tyvene, at der ikke er noget komme efter i bilen.

- Hvis de ser, at der ligger et tæppe, hvor noget eventuelt kan være gemt under, så er det jo nemt for dem at tjekke det, ved bare at smadre ruden, siger han.

Mangler beviser

Carsten Møllegaard oplyser også, at det efterhånden er sket nogle gange i Assens, at der er blevet smadret bilruder og stjålet værdigenstande. Men at det er svært for politiet at få fat i de skyldige.

- Det er svært at finde konkrete beviser på, hvem der har gjort det, fordi ingen ser dem gøre det. Men vi har dog en formodning om, at det er de samme, der står bag de forskellige episoder, siger Carsten Møllegaard.

Han oplyser, at politiet ikke kan bevise, at det er de samme, men at de har en stærk formodning om, at det er unge fra byen og lokalområdet, der står bag de mange smadrede bilruder og tyverier.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på aktualitets-, samfund- og erhvervsredaktionen i Odense, hvor jeg har fokus på krimi, nyheder og samfundsaktuelle emner. Jeg startede som journalistpraktikant i februar 2016 på Fyens Stiftstidende.