Småbørnsforældre danner nyt netværk: Vi vil stå sammen imod udvalget

Camilla Lykke Sørensen er formand for dagplejebestyrelsen i kommunen. Hun har tidligere været med til at protestere over forringelser i dagplejen. Arkivfoto: Laust Jordal

Småbørnsforældre danner nyt netværk: Vi vil stå sammen imod udvalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal det være slut med at blive snigløbet af byrådspolitikernes besparelsesforslag på 0-6 års området. Det mener en række forældrebestyrelser, der fremover vil danne fælles front imod Børn-, Uddannelse- og Familieudvalget i Assens Kommune.

Da forskellige forældrebestyrelser og forældre til børn mellem 0-6 år i Assens Kommune onsdag afholdte protestmøde, var der enighed om flere ting. At de opfatter besparelsesforslaget overfor de 0-6 årige børn i kommunale institutioner som et snigløb, at de ikke føler sig hørt, og at de i fremtiden vil stå stærkere sammen.

- Derfor tog vi det første spadestik til at oprette et fælles netværk for forældrebestyrelser på 0-6 års området. Realistisk set må vi nok indse, at den her kamp mod besparelserne per barn på i alt 1,5 millioner kroner er tabt. Men op til sommer starter en ny omgang høringer om besparelser, og der vil vi stå sammen som en fælles stemme mod udvalget, siger Camilla Lykke Sørensen, formand for dagplejebestyrelsen i kommunen.

Besparelserne
Udvalget for Uddannelse, Børn og Familie skal finde besparelser for 3,5 millioner kr.Udvalget er enigt om at finde de første 1,5 million kr. ved dels at nedjustere den såkaldte PA-pulje, penge til aflønning af pædagogiske assistentelever, med en million. Dels ved at forsætte ordningen med frivillig tidlig børnehavestart.Resten af besparelserne skal findes i andre puljer. Læs mere om dem og se de 30 indkomne høringssvar på Assens Kommunes hjemmeside.Forslaget skal til afstemning 25. april.

Kommer til byrådsmødet

Hun fortæller, at flere deltagere fra mødet stadig vil møde op til byrådets afstemning om besparelserne på 1,5 million kroner den 25. april.

- Vi laver ikke en demonstration, hvor vi står og råber og skriger, men vi viser, at vi er der og holder øje med dem. Vi vil gøre, hvad vi kan for fremadrettet at sikre, at politikerne husker deres visioner, og hvad de lovede i valgkampen. Det virker som om, rigtig mange af dem har glemt det, siger formanden for dagplejebestyrelsen.

- Klar til at give igen

Håbet er, at det nye netværk er etableret inden dialogmødet med kommunen den 2. maj.

- Vi vil gerne have to repræsentanter fra alle forældrebestyrelser, og når vi har fundet frem til dem, skal vi konstitueres. Vi vil også gerne opfordre til, at forældre, dagplejere, pædagoger, og alle, der bliver ramt af besparelserne, møder op og overværer byrådsmødet, siger Camilla Lykke Sørensen, der er skuffet over politikernes ageren i sagen.

- Det, at de prøver at presse det igennem på så kort tid, viser, at de godt ved, det ikke er helt stuerent. Det bliver ikke sidste gang, de prøver at liste noget ind ad bagdøren. Men næste gang er vi forberedt og klar til at give igen, siger hun.

Småbørnsforældre danner nyt netværk: Vi vil stå sammen imod udvalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce