Landsbyordninger har svært ved at tiltrække vuggestuebørn. Især i Dreslette, Ebberup og Verninge er der mange ledige knager til flyverdragter

Vuggestuerne Krummeluren og Solstrålen er fyldt op med børn, men der er langt imellem børnene i flere af kommunens andre vuggestuer.

Det er især i landsbyordningerne i Dreslette, Ebberup og Verninge, at der er mange ledige knager til flyverdragter, pusletasker og bleer.

Det viser en opgørelse fra 1. marts, som kommunen har lavet.

Her fremgår det, at der går to børn i vuggestuen i Dreslette, fem i Ebberup og otte i Verninge.

Alle vuggestuer har plads til tolv børn.

- Vi tilpasser os

Peder Haahr, skoleleder på Ebberup Skole, fortæller, at han meget nødigt ser en vuggestue med færre end fem børn, men skulle det ske, vil vuggestuen tilpasse sig.

- Vuggestuen er vanskelig at drifte med færre end fem børn, men skulle det ske, at der en dag kun er to børn i vuggestuen, så laver vi et rigtig godt tilbud til de to børn, siger han.

I Verninge er beskeden det samme.

- Vi må hele tiden skrue på personaletimerne, men heldigvis har vi også en børnehaveafdeling, hvilket giver lidt fleksibilitet, siger Grethe Milling, leder af vuggestuen og børnehaven, og tilføjer, at ligegyldigt hvor få børn, der skulle blive i vuggestuen, vil tilbuddet bestå.

- Hvis der for eksempel kun var et barn, ville vi også finde ud af det. Så ville det nok blive en del af børnehaven, fortæller hun.

Bethina Laugesen, leder af Dreslette Skoles vuggestue og børnehave understreger, at der aldrig har været mange børn i vuggestuen, og at den er fuldt ud levedygtig.

  • Olesen_Line_(2015)_015

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens. Her skriver jeg primært om børn- og ungestof samt socialstof.