Små skoler utilfredse med KL's skolerapport


Små skoler utilfredse med KL's skolerapport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKOLEDEBAT: Dreslette og Jordløse skole ikke imponerede over KL's konsulenter
HAARBY: Den rapport, konsulenter fra Kommuners Landsforening har udarbejdet til Haarby Kommune om fremtidens skolestruktur, møder skarp kritik fra skolebestyrelserne på de to små skoler i Dreslette og Jordløse.

- Jeg synes, rapporten er ringe. Den er mangelfuld, og dens løsningsforslag hænger ikke sammen med dens argumentation. Den er bedrevidende og bærer præg af, at den er lavet af et par konsulenter, der har været forbi et par timer og nu har patent på sandheden. Man skal hellere lytte til inspektørerne på skolerne, der til daglig har fingrene i mulden, siger formand for skolebestyrelsen på Dres-lette Skole, Ulrik Nielsen.

Kritikken støttes op af formanden for skolebestyrelsen i Jordløse, Niels Fløjstrup, der dog er mere diplomatisk i sin udmelding:

- Rapportens anbefalinger stemmer ikke overens med det udspil, vi er kommet med, siger han, men tilføjer dog, at rapportens anbefalinger umiddelbart ikke ser så slemme ud, som man kunne have frygtet.

Afskaf os ikke

Rapporten fra KL anbefaler overordnet set tre ting: Bevar alle tre skole, alle 7. klasser til Haarby og kun en skolebestyrelse.

Måske ikke overraskende er det specielt de to sidste af de tre anbefalinger, skolebestyrelsesformanden for Dreslette Skole vender sig mod. Med hensyn til eventuelt at samle skolebestyrelserne central i Haarby og blot bevare såkaldte dialogkredse på kommunens to små skoler, siger han:

- Det er jo et spørgsmål om, hvorvidt man vil have urtete og skærekage, eller om man ønsker reel indflydelse, mener han.

Han påpeger, at skolebestyrelserne på de små skoler er afgørende for det lokale arrangement, og at en centralisering på dette område vil svække forælrenes følelse af medindflydelse.

Niels Fløjstrup fra Jordløse Skole frygter også, at lokalområdet kommer til at miste indflydelse, hvis skolebestyrelserne samles centralt i Haarby.

KL's rapport angiver sammenhængen mellem 7., 8. og 9. klassetrin som et væsentligt argument for at samle 7. klasserne på Haarby Skole, sådan at der sikres kontinuitet for eleverne i denne periode.

Ulrik Nielsen fra Dreslette Skole afviser tanken med at sammenhængen mellem 6. og 7. klassetrin i hans øjne ikke er større end sammenhængen mellem 7. og 8, og at der på den baggrund ikke er nogen speciel grund til at samle 7. klasserne på kommunens store skole.

Kan altid blive bedre

Borgmester Ole Møller siger, at det er op til byrådet at beslutte, hvilke ændringer, der kommer til at ske, og at det kan ende med noget helt andet, end hvad der står i rapporten.

Han står fast på, at han først senere vil udtale sig mere konkret, men siger dog:

- Vi har et godt skolevæsen, men det betyder jo ikke, at vi ikke kan forsøge at gøre det endnu bedre.

Små skoler utilfredse med KL's skolerapport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce