Slut med kontanter på rådhus


Slut med kontanter på rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONTANTLØS: Aarup Kommune vil nedlægge kassefunktionen

AARUP: Bankerne gør det, og nu gør kommunerne det også: Bliver kontantløse.

I morgen beslutter kommunalbestyrelsen i Aarup formentlig at nedlægge kontantkassen. Det betyder, at der i fremtiden ikke længere vil blive udbetalt penge over disken, og kun helt undtagelsesvis vil det være muligt at indbetale penge i forbindelse med kommunale regninger og restancer.

- Pengestrømmen er blevet mindre gennem årene. Der er kun få henvendelser om udbetaling ved kassen i dag. De fleste økonomiske transaktioner mellem borgerne og kommunen sker via banken, siger kommunaldirektør Morten V. Pedersen.

Som en anden væsentlig grund til, at kommunen vil afskaffe kontanterne på rådhuset, nævner han, at forvaltningen er blevet reduceret med en medarbejder, arbejdsgangene er omlagt, og der er indført elektronisk bilagsgang i forbindelse med budgettet for 2004. Ved at droppe kassefunktionen spares der lidt tid.

Større sikkerhed

Beslutningen vil også skabe større sikkerhed for de ansatte på rådhuset. Det hænder af og til, at en borger - for eksempel på kontanthjælp - optræder truende over for en medarbejder.

- Det sker ikke så tit, og det er ikke blevet værre end tidligere. Som regel har vi kunnet snakke os tilrette, men det rammer dog den enkelte medarbejder hårdt, når nogen truer sig til penge. Når det sker, tilbyder vi den pågældende psykologhjælp, siger borgmester Lars Kr. Pedersen (V), der kalder det pengeløse rådhus for en god sikkerhedsforanstaltning.

Dankortterminal

I stedet for kontant indbetaling opsættes der nu en dankortterminal for de borgere, der fortsat ønsker muligheden for indbetaling på rådhuset i dets åbningstid. Og der er givet tilsagn fra Fionia Bank om oprettelse af en konto for de borgere, der ikke har mulighed for at oprette en konti i andre pengeinstitutter.

Hvis det politisk besluttes at nedlægge kassefunktionen på rådhuset, vil økonomiafdelingen forestå den videre information og fastlæggelse af dato for lukning af kontantkassen. Det forudsættes dog, at forslaget er gennemført senest med udgangen af juni.

Der findes ikke bestemmelser i lovgivningen, der kræver, at en kommune skal have en kassefunktion.

Kommunernes Revisionsafdeling har heller ikke noget imod en nedlæggelse af kontantkassen.

Slut med kontanter på rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce