Slanger flytter bolig: De var ved at blive for store

Den godt fem meter lange lange netpyton skulle indimellem have tre dyrepassere på sagen for at sikre, at den kom hen, hvor den skulle. Fra venstre: Brian Bentzen, Signe Nielsen og Jonas Caspersen. Foto: Patrick Dejbjerg

Slanger flytter bolig: De var ved at blive for store

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En netpyton og en anakonda i Terrariet Reptile Zoo i Vissenbjerg skulle fredag morgen flyttes over i et nyt terrarium med gæster som tilskuere.

Vissenbjerg: Fredag morgen skulle to af de største slanger i verden flytte i ny bolig. Det drejede sig om en netpyton og en anakonda i Terrariet Reptile Zoo. Klar ved anakondaens gamle rum stod fire dyrepassere, en bunke fangepinde samt formanden for bestyrelsen, der var forbi. En del gæster stod også samlet bag en af dyrepasserne på sikker afstand.

- Vores regler siger, at vi skal være én dyrepasser for hver meter slange, når de er over to meter lange, siger chefdyrepasser Jonas Caspersen.

Anakondaen var dog ikke i et rejselystent humør fredag morgen. Dagen forinden havde den gennemgået en mindre generalprøve, så de vidste, hvordan den skulle håndteres. Men efter ti minutter måtte dyrepasserne opgive og i stedet tage fat i netpytonen. Den var mere villig og efter fem-ti minutter, havde den travlt med at finde sig til rette i sit nye hjem. Selvom anakondaen er en mindre slange end netpytonen, er den svær at overtale til at flytte fra hus og hjem.

- Problemet med anakondaen er, at den lever i vand, så den er glat. Den er lige så bred og tung som netpythonen, og når den samtidig er glat, er det svært at håndtere, siger Jonas Caspersen.

Billig flytteservice

De to kæmpeslanger er begge såkaldte konstriktor- eller kvælerslanger. De er derfor ikke giftige, men man har alligevel ikke lyst til, at en anakonda sætter tænderne i sig.

- Den har seks rækker fyldt med tænder på omkring fem millimeter, så dens bid gør stadig ondt, siger dyrepasser Brian Bentzen.

Efter en pause for at få energi tilbage efter deres omgang med netpytonen, gik de fire dyrepassere i krig med anakondaen igen. De fik den gradvist lokket ned på gulvet, hvor den prøvede at stikke af et par gange, men til sidst fik de den lokket ind i den sæk, der skulle fragte den til dens nye hjem. Hele omgangen kostede noget sved og en enkelt knækket fangepind, der ikke overlevede mødet med tunge anakonda. Alle dyrepasserne slap planmæssigt helskindet igennem flytningen. Hvis ikke de havde, ville formanden have løsningen klar.

- Heldigvis er dyrepassere billige, så vi kan hurtigt få nogle nye, skæmter formanden for terrariets bestyrelse, Henning Clausen.

Slanger flytter bolig: De var ved at blive for store

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce