Skulpturer forsvinder fra bybilledet


Skulpturer forsvinder fra bybilledet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AARUP: I næste uge er det slut med at glæde eller ærgre sig over synet af Jens Galschiøtts skulptur "Global Trade", der har været opstillet i Bredgade i Aarup siden Aarup Fest- & Kulturuge, oplyser Claus Jacobsen fra arrangørgruppen.

- Vi aftalte i sin tid, at skulpturen kunne få lov til at stå indtil skoleferien var overstået og det er den jo altså ved at være nu, siger Claus Jacobsen, der personligt hører til blandt de, der har glædet sig over skulpturens tilstedeværelse.

- Den har skabt noget debat og det er jo fint nok. Det havde været værre, hvis alle havde været helt ligeglade, siger Claus Jacobsen, der ud over at få returneret "Global Trade" skal have fundet ud af, hvad der skal ske med tre skulturer, der blev fremstillet af nogle lokale smedemestre under Fest- & Kulturugen.

Solgt på auktion

- Det er der faktisk ikke taget helt stilling til endnu, for jeg har kun talt løst med smedene. Den ene meldte dengang ud, at han gerne ville forære sin skulptur til byen. En anden ville gerne selv beholde sin og den sidste vidste ikke helt hvad han ville med sin, siger Claus Jacobsen.

Ved et lignende arrangement for to år siden blev et par af skulpturene solgt ved en auktion til fordel for Fest & Kulturugen. En skulptur endte hos børnehaven Fuglebakken, og Aarup og Omegns Folkeblad købte den anden.

- Men om der bliver en lignende auktion i år kan jeg af gode grunde ikke love, før jeg har fået endeligt tilsagn fra smedene, siger Claus Jacobsen, der til gengæld har helt styr på hvad der skal ske med et andet af de kunstværker, der blev fremstillet under Fest- & Kulturugen, nemlig det farvestrålende plankeværk med Aarup-motiverne, der er placeret i den ene ende af Bredgade.

Plankeværk flytter

- Når man kommer så langt med det projekterede byggeri på grunden plankeværket står foran, så er det meningen, at vi skal have det ned at hænge på facaden på Folkebladet. Det er simpelthen for flot til bare at smide ud og inden vi hænger det op, så skal vi have fundet ud af om vi kan give det en eller anden form for overfladebehandling, så det kan holde i så lang tid som muligt, siger Claus Jacobsen.

Plankeværket blev udsmykket af nogle af Aarups sommerferieramte skolebørn sammen med kunstner-ægteparret Lene Gry Jørgensen og Erling Tingkær.

Skulpturer forsvinder fra bybilledet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce