Skolestruktur: Salbrovad sikrer sig med friskolelicens

Salbrovadskolen har været i fare for at lukke. Men nu har lokalsamfundet sikret en skole i området ved at få en friskolelicens. Arkivfoto: Kim Rune

Skolestruktur: Salbrovad sikrer sig med friskolelicens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kostede 30.000 kroner af få en friskolelicens af Undervisningsministeriet. Licensen sikrer lokalområdet mod skolelukning, mener formand for Salbrovad Friskoleforening, Morten Hansen.

Salbrovad: - En forsikring for lokalsamfundet, hvis det politiske klima skulle ændre sig og man igen begynder at snakke skolelukninger. Så har vi muligheden for selv at bestemme om vi har en skole eller ej.

Sådan siger Morten Hansen, formand for Salbrovad Friskoleforening, efter at lokalområdet i Salbrovad har sikret sig en friskolelicens af Undervisningsministeriet.

Licensen kostede 30.000 kroner og gælder frem til 2020. Den gør det muligt at oprette en friskole i sommeren, 2018, 2019 eller 2020, hvis Salbrovadskolen skulle lukke.

Skolen, der var i fare for at lukke i den store skolekabale i Assens Kommune sidste år, har 98 elver p.t. For at skolen kan eksistere, skal elevtallet være mindst 100 i almendelen for Landsbyordningen Salbrovad seneste 15. september 2019, har politikerne besluttet.

Skulle det gå så galt, så har byen og området nu en friskolelicens, der sikrer at der kan oprettes en friskole.

Når licensen udløber i 2020, skal der søges om en ny. Den koster igen 30.000 kroner. Men det er prisen værd, mener Morten Hansen.

- Det er derfor, vi gerne vil have medlemmer i vores forening, som bruger 100 kroner for at være medlem om året. Vi er 50. Vi kunne godt tænke os at komme op på 100. Det giver 10.000 kroner om året. Så har man automastisk 30.000 kroner over tre år, fortæller Morten Hansen.

Fakta
En forsikring for lokalsamfundet, hvis det politiske klima skulle ændre sig og man igen begynder at snakke skolelukninger.

Morten Hansen, formand for Salbrovad Friskoleforening.

Uvis fremtid skal man tage højde for

Morten Hansen håber, skolen kører videre.

- Men man ved bare aldrig, hvad fremtiden bringer, fortæller han.

Han tror ikke, der bliver brug for licensen.

- Men vi tør bare ikke andet, siger Morten Hansen, som ikke synes skoledebatten har været køn.

- Det har været meget lidt kønt at være vidne til som forældre. Jeg håber, man kan undgå sådan noget i fremtiden. I stedet for at tænke besparelse, så tænke på hvordan man udvikler skolevæsenet på bedst mulig måde, siger Morten Hansen.

Lokalforeningen for Salbrovad og Omegn har hjulpet til og sikret 10.000 kroner til friskoleforeningens formål, oplyser Morten Hansen.

Skolestruktur: Salbrovad sikrer sig med friskolelicens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce