Skolestruktur: Ingen udbygning på Tallerupskolen

Et flertal besluttede på det ekstraordinære byrådsmøde mandag i Assens Kommune, at der ikke skal bruges penge på en tilbygning på Tallerupskolen i Tommerup St. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Skolestruktur: Ingen udbygning på Tallerupskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et politisk flertal besluttede på ekstraordinært byrådsmøde mandag at sløjfe at bruge penge på en udbygning af Tallerupskolen. Socialdemokratiets Charlotte Vincentz Petersen mener ikke, det er rimeligt at straffe skolen, bare fordi der er kommet et nyt flertal i byrådet.

Helt unormalt var der byrådsmøde mandag kl. 11.

Men det var et ekstraordinært møde med ét punkt: Skulle man annullere beslutningen om at udbygge Tallerupskolen og beholde pengene til ombygningen på skoleområdet? Forslaget var stillet af borgmester Søren Steen Andersen (V).

Ja, mente et flertal bestående af 17 (V, K, R og SF) mod 12 (S, DF og EL).

Foruden skolerne bevarer deres overbygninger betyder det, at en tilbygning på Tallerupskolen med to klasseværelser og et faglokale, som ellers blev vedtaget på byrådsmødet 20. december i det gamle byråd til 7,9 mio. kr., nu små to uger efter alligevel ikke bliver til noget - besluttede det nye byråd. Spørgsmålet blev aktuelt efter valget, der gav flertal for at tilbagerulle beslutningen om en fælles overbygning for Tommerup Skole og Tallerupskolen i Tommerup St.

Charlotte Vincentz Petersen (S) prøvede at få flertallet på bedre tanker.

- Hvis vi vil, kan vi godt fortsætte med byggeriet på Tallerupskolen, så der er chance for, at der er det reelt frie skolevalg i sommeren 2018, sagde hun med tanke på, der kan vise sig at være for lidt plads.

Hun henviste til administrationens analyser af, der var behov for klasseværelser på Tallerupskolen til sommer.

- Vi synes ikke det er rimeligt, skolen nu skal straffes alene, fordi der er tegnet et nyt flertal.

- Skal en sag tages op på ny, så skal der være nye oplysninger i sagen. Det synes vi ikke, der er. Derfor vil vi anbefale, at vi tager sagen af, sagde Charlotte Vincentz Petersen.

Overbygningerne i Tommerup
21. februar 2017 besluttede S, DF og EL at samle overbygningerne i Tommerup-området på Tallerupskolen.

28. juni besluttede samme flertal at sætte gang i udbygning af Tallerupskolen for 15 mio. kr. for at give plads til alle elever.

I august startede elever fra Tommerup Skole i 7. klasse på Tallerupskolen.

29. november foreslog Søren Steen Andersen (V) at annullere planerne om en udbygning af Tallerupskolen.

20. december besluttede S, DF og EL at reducere omkostningerne på Tallerupskolen til 7,9 mio. kr. for at imødegå de pladsproblemer, der er gældende, selvom Tommerup Skole har en overbygning.

Hvorfor kl. 11?

Derfor skulle politikerne stemme om, hvorvidt sagen skulle tages af. 17 stemmer for (V, K, R og SF). 12 imod (S, DF og EL).

- Jeg konkluderer, at sagen er vedtaget, nævnte Søren Steen Andersen derfor.

Men han var for hurtig i sin analyse, fordi Socialdemokratiet i stedet - som et sidste desperat skud i bøssen - ønskede borgmesterens oprindelige forslag til afstemning. Det endte dog på samme måde: 17 mod 12.

Charlotte Vincentz Petersen var heller ikke tilfreds med mødetidspunktet.

- Vi undrer os over, hvorfor vi pludselig skal have byrådsmøder kl. 11, hvor de fleste borgere er på arbejde. Jeg synes, det er beklageligt, at når det passer ind i Venstres kram, så skal byrådsmøderne flyttes.

- Den her sag har vel også borgernes interesse? Og så skal den foregå en lille smule i det skjulte. Det bryder vi os ikke om, sagde hun.

Penge brugt allerede

20. december, i det gamle byråd hvor S, DF og EL havde et flertal, stillede disse partier et ændringsforslag til borgmesterens udspil - nemlig at pege på en model, der omfattede udbygning med to klasseværelser og et faglokale på Tallerupskolen. Dvs. byggeriet til 7,9 mio. kr. i stedet for de oprindeligt afsatte 15 mio. kr. til seks klasseværelser - for ligesom at komme det nye flertal i møde efter nytår. Men det kom der ikke noget ud af.

Der er allerede brugt godt 700.000 kr. i forbindelse med planerne om en udbygning. Men ikke til mursten. Pengene er gået til forprojektering og licitation.

Skolestruktur: Ingen udbygning på Tallerupskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce