Skoleleder: Vi gør meget for at oplyse om narko

Der var stille på Glamsbjergskolen fredag middag.
Foto: Lærke Bjørn Andersen

Skoleleder: Vi gør meget for at oplyse om narko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Glamsbjergskolen var flaget fredag på halv efter en tidligere elevs narkorelaterede dødsfald.

Glamsbjerg: Der blev flaget på halv på Glamsbjergskolen fredag, hvor elever i 8. a og 8. b fik krisehjælp efter deres tidligere skolekammerat Jasmin Leschøtt Christensens tragiske død.

Den 15-årige pige blev torsdag fundet død på adressen Kirkebjergvej 22 i Flemløse efter at have indtaget narkotika. Fyns Politi mener, at dødsfaldet skyldes den mængde af stoffer, der er indtaget. En 14-årig pige, som går i 8. klasse på Glamsbjergskolen er indlagt på OUH efter at have indtaget stoffer i samme hus.

Sagen giver anledning til en snak om, hvorvidt Glamsbjergskolen kan gøre mere for at oplyse om farerne ved narkotika, fortalte skoleleder Lars Kofoed, da han fredag middag havde fortalt eleverne på 8. årgang, hvad han vidste om sagen.

- Men jeg synes generelt, at både skole, socialforvaltning, SSP og alle der arbejder med det her, oplyser rigtig meget. Selvom vi arbejder rigtig meget med det, så er det alment kendt, at der alligevel er unge, der tager stoffer, siger skolelederen.

Han understreger, at han taler generelt og ikke specifikt om Glamsbjergskolens elever.

Elever havde brug for at græde ud

Mange af eleverne var rigtig kede af det, da de mødtes på skolen fredag middag, fortæller Lars Kofoed. Omkring 40 elever var mødt op, hvilket svarer til næsten hele årgangen, og dertil et par håndfulde forældre. Cirka halvdelen af eleverne tog imod tilbuddet om at tale med de to psykologer, der var til stede. Det gjorde de i grupper på fire-fem elever, fortæller skolelederen.

Nogle valgte også at tage en snak med SSP's repræsentant på stedet.

- De havde ikke så mange spørgsmål. De ved godt, hvad der er sket, og de ved garanteret meget mere om det, end jeg gør, for de læser jo om det på Facebook. Men de havde brug for at samles og nogle havde brug for at græde ud ved hinandens skuldre, siger han.

Klasselæreren i den klasse, som den 14-årige stadig går i, og som Jasmin Leschøtt Christensen gik i indtil hun stoppede i løbet af dette skoleår, er ramt af lockout, men fik alligevel lov til at være med, da eleverne blev informeret om dødsfaldet.

- Vi har haft en god dialog med Danmarks Lærerforening, og hun fik force majeure til at komme ind på skolen, fortæller Lars Kofoed.

Der vil også stå psykologer klar til at snakke med de elever, der har brug for det, på mandag, oplyser han.

Skoleleder: Vi gør meget for at oplyse om narko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce