Pilehaveskolens kolonihave danner rammen om en gruppe elevers undervisning, og nu skal flere bruge den

Assens: Den dampende varme hønsekødsuppe dufter appetitligt og solen, der ellers har gemt sig bag et tæt skydække hele morgenen, sender sine forårskåde stråler ned over de elever, pædagoger og lærere, der er samlet i Pilehaveskolens kolonihave på Nellikevej.

Da specialskolen overtog kolonihaven for tre år siden, stod ukrudtet op i hoftehøjde, fortæller Vagn Andersen. Han er lærer i mellemgruppe B, som består af elever fra 3. til 6. klasse, og det var ham, der i sin tid tog initiativ til, at specialskolen skulle leje en kolonihave af Assens Kommune.

Flere skal være med

I dag er der bygget væksthus, højbede og udekøkken på den lille grund. Eleverne i mellemgruppe B har været med til at lave det hele. Det er en del af deres undervisning i fag som matematik, dansk, fysik og biologi. Og det giver gode resultater, oplever Vagn Andersen.

Nu vil han have flere med i projektet. Derfor har han og Ero Lund, som er pædagogmedhjælper i mellemgruppe B, inviteret til åbent hus i skolehaven, så skolens personale og elever kan se, hvad kolonihaven har udviklet sig til.

- Når man brænder for noget, så vil man jo også gerne have, at andre skal gøre det, siger han.

Læs mere i Fyens Stiftstidende mandag og på www.mitfyn.dk.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er ansat hos Fynske Medier, som pressefotograf. Jeg laver primært billeder til den fysiske avis, men mere og mere af min arbejdsdag skal bruges til at lave levende billeder til vores elektroniske medier. Tidligere har jeg arbejdet på Sjællandske Medier og været freelance fotograf. Jeg er gift, og vi har to børn på ni og fem år. Vi bor i en gammel villa i Skibhuskvarteret.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.