Skoledetektiv på hårdt arbejde


Skoledetektiv på hårdt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JUBILÆUM: Jette Jessing har fundet samtlige 40 klassekammerater
VISSENBJERG: - Det har været et kæmpe detektivarbejde, men alle pengene værd.

Sådan siger Jette Jessing, der i forbindelse med Vissenbjerg Skoles 50 års jubilæum i begyndelsen af oktober satte sig for at finde alle sine gamle klassekammerater fra hun begyndte i første klasse i 1954 til hun tog realeksamen ti år senere i 1964.

Det er faktisk lykkedes hende at komme i kontakt med samtlige 40 nulevende klassekammerater, selv om de i dag er spredt for alle vinde. De, der var med fra begyndelsen i den nye 1. klasse, til de tog realeksamen, kan således både fejre 50 og 40 års jubilæum, når de samles til kammeratligt samvær og fest på først skolen, som de dårligt nok vil kunne genkende på grund af en større om- og tilbydning, og dernæst i hallerne lørdag den 2. oktober.

Deres første skoletrin tog de dog ikke på Vissenbjerg Skole, idet de først gik på de små landsbyskoler, inden de nogle måneder inde i skoleåret blev overført til den nye, færdigbyggede centralskole i Vissenbjerg.

- Et par stykker er døde, men ellers har jeg fundet frem til de resterende 22 elever fra 1. klasse, fortæller Jette Jessing, der også er kendt som møbelfabrikantens datter i Vissenbjerg.

Telefonen har glødet

Hun har boet tre år i Sydafrika og en årrække i København med sin daværende mand, inden hun i 1977 vendte hjem til Fyn, hvor hun har slået sig ned i Munkebo. Forbindelsen til familie og venner på Højfyn er dog bevaret.

Som førtidspensionist efter et færdselsuheld har den nu 58-årige Jette Jessing haft tid til at lede efter sine gamle klassekammerater fra grundskolen og realklasserne. Det er sket både via opfordringer på bagsiden af Fyens Stiftstidende, over internettet og ikke mindst telefonen, som har glødet.

Ud over de 22 fra 1. klasse har hun fundet frem til de 18, som stødte til senere, så hun kan prale med at have fundet alle 40 nulevende klassekammerater, som hun har gået i klasse med fra 1. klasse til og med afgangseksamen i 3. real. Selv Birthe, som i dag bor i Florida, har "skoledetektiven" sporet sig frem til.

- Jeg har jo kendt manges forældre, familieforhold og venner, siger Jette Jessing, der ikke har kunnet støtte sig til klasselister fra skolen, for de går kun tilbage til 1985.

Bord til 40

Hun glæder sig nu til at være sammen med sin gamle klassekammerater den 2. oktober, og har bedt arrangørerne om at reserve bord til 40 i Vissenbjerghallerne, hvor hun også håber at se sin gamle klasselærerinde fra 1. klasse, frøken Brønserud, der nu bor i Tommerup St.

Man kan i øvrigt gå ind og læse mere om skolejubilæet på hjemmesiden www.vissenbjergskole.dk

Skoledetektiv på hårdt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce