Det bliver Dreslette Skoles nuværende skoleleder, Ole Mortensen, som overtager ansvaret for Haarby Skole.

Dreslette/Haarby: Ole Mortensen.

Han bliver 1. august den nye skoleder på Haarby Skole. Det har Assens Kommune meddelt personale, elever og forældre på skolen, og det er en spændt Ole Mortensen, der tiltræder i sin nye stilling til sommer.

- Jeg har arbejdet tæt sammen med Haarby og kender dem godt. Jeg har haft mine drenge på skolen og bor i Haarby. Derfor har jeg ikke haft svært ved at sige ja. Men jeg må også sige, at efter jeg har været på besøg, hvor jeg hilste på medarbejderne, er jeg helt sikker på, det er godt, jeg sagde ja, siger 61-årige Ole Mortensen og forklarer, at skolen er vigtig for området.

- Haarby Skole har også sin andel i, det er et godt sted at bo. Der er rigtig meget gang i foreningslivet i Haarby, så der skal skolen også ind og bære sin del af det. De forsøger virkelig at trække mennesker til. Men vi må indrømme, at her i den sydlige del af kommunen har det været for nedadgående med børnetallet. Det skulle gerne vendes, og det kan en god skole som Haarbys være med til.

En ambivalent følelse

Den nye skoleleder på Haarby Skole, der tager over efter Helle Hjorth, som stoppede i efteråret, kommer fra en lignende stilling på Dreslette Skole. Men i og med skolen her bliver lukket, når dette skoleår ringer ud, er den stilling ikke længere nødvendig.

- Det er sådan lidt med ambivalens, at jeg dels kigger frem mod nogle nye, sjove og spændende opgaver, men også at jeg skal afvikle det, jeg har arbejdet med i 22 år. Jeg har meget fokus på, at de medarbejdere og børn, der er her, skal videre til noget andet og lige nu står i en uvis situation.

- Jeg kaster mig ikke helt ind i Haarby endnu, fordi der skal ske noget her først. Mine medarbejdere er usikre på, hvad skal de nu. Derfor skal jeg i hvert fald have hjulpet dem med at komme videre, siger Ole Mortensen, hvis kone tidligere har arbejdet i 14 år på Haarby Skole.

Trivsel er vigtigt

Personale, elever og forældre på Haarby Skole skal ikke forvente, at der kommer de store revolutioner fra den nye skoleleder. For skolen gør allerede mange ting godt, hvilket skal styrkes endnu mere.

- Jeg vil simpelthen gøre det, at jeg springer på deres tog, og det skal ikke sagtne i ret meget fart, for jeg har mange erfaringer. Derfor har jeg sagt til medarbejderne, at jeg vil forsøge at springe på det her tog, mens det kører, og så skal jeg nok hjælpe med at få fremdrift i de ting, som de allerede har i gang, siger Ole Mortensen.

Han fortæller, at et af de områder, han har megen fokus på, er trivsel.

- Jeg fornemmer, der er en virkelig god stemning og trivsel på Haarby Skole. Enhver skole i Danmark skal have fokus på det, fordi det er så utrolig vigtigt, at børnene trives, hvis de skal kunne lære noget, siger han og uddyber:

- Men det er også vigtigt, at medarbejderne trives og har det godt med deres arbejde. Kommer man ind i en ond spiral omkring trivsel, så går det virkelig den forkerte vej. Men der fornemmer jeg, at Haarby Skole er inde i en god spiral, og den skal vi bare have stimuleret.

  • Jensen_Claus_Bøge_(2015)_013

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyens Stiftstidende i Assens, hvor jeg skriver om stort og småt i hele kommunen. Samtidig har jeg fokus på det digitale på redaktionen. Tidligere har jeg arbejdet hos Ekstra Bladet og Metroxpress.

Mere om emnet

Se alle
Skolebestyrelse ser positivt på ny leder: - Vi får et godt team

Skolebestyrelse ser positivt på ny leder: - Vi får et godt team

Glamsbjerg skal også have ny leder: Treklangen er vigtig

Glamsbjerg skal også have ny leder: Treklangen er vigtig

Ny struktur: Skolebestyrelser ser spændt på ny fælles leder

Ny struktur: Skolebestyrelser ser spændt på ny fælles leder