Skole bliver mødested for unge fra hele landet


Skole bliver mødested for unge fra hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EJERSKIFTE: Gadsbølle Skole går ind i ny æra med DSU's overtagelse
GADSBØLLE: En æra er slut og en ny begynder, når Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) den 1. august overtager Gadsbølle Skole.

Den blev opført i 1957 som fælles afløser for skolerne i Rold og Koelbjerg og har siden 1958 til sommerferiens start i år fungeret som folkeskole til og med 6. klasse. Nu har den nye skolestruktur i Vissenbjerg Kommune gjort bygningerne overflødige.

Med købet af skolen, som blev udvidet i 1978, har DSU for 2,4 millioner kroner sikret sig et centralt samlingssted for sine cirka 5000 medlemmer fra hele landet.

- Vi vil bruge bygningerne til kurser, konferencer og møder med maksimalt 100 deltagere i weekender og på hverdagsaftener, fortæller forbundssekretær Nina Holm.

Ingen luksus

I første omgang skal især køkken- og badefaciliteterne sættes i stand til det nye formål, men der er også udarbejdet tegninger med henblik på en mere gennemgribende ombygning.

Ingen af de unge socialdemokrater skal dog forvente den store luksus, understreger Nina Holm. Det bliver foreløbig noget med interimistisk overnatning på luftmadrasser og i soveposer i klasselokalerne. Det er medlemmerne vant til, når de mødes på for eksempel folkeskoler. Den store sommerlejr, som afvikles hvert andet år med cirka 250 deltagere, vil i fremtiden også kunne holdes fast på skolens område.

Centralt mødested

DSU solgte sidste år sit hovedkontor i København og fik dermed frigivet penge til købet af Gadsbølle Skole. Ungdomsorganisationen bor nu til leje i hovedstaden, og der er ingen planer om at flytte administrationen til Gadsbølle, som udelukkende skal bruges som mødested midt i landet og tæt på den fynske motorvej.

Stort udenomsareal

Med købet følger foruden skolebygningerne et fritliggende hus på 102 kvadratmeter. Det samlede grundareal er på knap 28.000 kvadratmeter og omfatter blandt andet skolegård, parkeringspladser og en sportsplads med fodboldbane, som lokalbefolkningen fortsat vil kunne få lov at bruge.

Gadsbølle Gymnastikforening vil muligvis også kunne fortsætte med at træne i gymnastiksalen, men det forhandles der om, så foreløbig har foreningen lejet sig ind i Andebølle Forsamlingshus for den kommende sæson.

Gymnastiksalen skal i fremtiden også fungere som festsal med en lille bar i DSU-regi.

Skole bliver mødested for unge fra hele landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce