Skimmelsvamp lukker Blå Kors i Assens

Skal man se positivt på den nødvendige flytning, så er det giver en naturlig anledning til at få ryddet op. Sække med indleveret tøj, som Alice Christiansen tager sig af en af her, skal dog altid gennem en sortering, før sættes til salg eller sendes videre til udlandet. Foto: Lise Wolf

Skimmelsvamp lukker Blå Kors i Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blå Kors leder efter ny lokalitet til butikken, der sidste år gav en lille million i overskud.

Assens: Normalt hygger de sig vældigt med at gå og passe butikken, de frivillige i Blå Kors-butikken på Nørre Allé. Men den seneste tid har det været knap så sjovt.

Alt skal sorteres og pakkes ned i sække, kasser og containere. Det kan i sig selv være godt nok at få ryddet ud i varelageret, men hellere når man selv bestemmer sig for at gøre det.

Der er konstateret skimmelsvamp i lokalerne, hvor butikken har holdt til de seneste syv-otte år, så der var ikke andet at gøre end at sige lejemålet op og gå på udkig efter et nyt.

- Det er ærgerligt, for det er gode lokaler. Men hele kassepersonalet har været ramt af det med gener i hals og øjne, fortæller Alice Christiansen.

Hun har tirsdag-eftermiddagstjansen sammen med Jan Oldenburg og Anni Jepsen og er i gang med at sortere store sække af tøj. Hvert stykke tøj bliver undersøgt. Det pæneste videresælges i Danmark. Er det hvide ikke rigtig hvidt, mangler der en lynlås eller andet, sælges det videre til et firma i Belgien, som sørger for reparationer, før det afhændes til Rusland, Ukraine, Mellemøsten og Afrika.

Alt der ikke er så ringe, at det kasseres, kommer altså til at gøre gavn et eller andet sted. Undtagen de poser med decideret affald, som nogle også indimellem afleverer.

Blå Koers Blå Kors
Blå Kors er en kristen og social hjælpeorganisation.Organisationen har 467 medarbejdere og 2432 frivillige.

Den driver 58 genbrugsbutikker.

Desuden blandt andet et behandlingscenter, støttecentre for børn, forsorgshjem, botilbud, sommerlejre, væresteder, telefonrådgivning m.m.

Kilde: www.blaakors.dk

Ingen ny adresse

Målingerne for skimmelsvamp blev gennemført 6. december, først i forrige uge kom svaret, og før kunne man ikke begynde at lede efter nye lokaler.

Torsdag meddelte Blå Kors Danmark, at man har to-tre lokaliteter, som man skal kigge på i denne uge og regner med at have et nyt lejemål i begyndelsen af februar.

- Det er lidt ærgerligt. Nu gik det lige så godt, siger Alice Christiansen.

Sidste år kunne butikken fejre 10 års fødselsdag og da havde man solgt for 900.000 kroner. Året før lå omsætningen på en mio. kroner.

Det er ikke mangel på kunder, men mangel på frivillige, der har gjort, at man har været nødt til at lukke om mandagen. Blå Kors i Assens har i alt omkring 22 frivillige, men der er altid plads til flere, forsikrer Alice Christiansen.

Skimmelsvamp lukker Blå Kors i Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce