Skallebølle beboerforening til politikerne: I forhaler beslutningsprocessen

Det er over et år siden, at Assens Kommune første gang inviterede til møde for at diskutere, hvad der skulle ske med Skallebølle Skole, når den lukkede. Den står stadig tom. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Skallebølle beboerforening til politikerne: I forhaler beslutningsprocessen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over et år efter lukningen står Skallebølle Skole stadig tom. Det ærgrer Skallebølle beboerforening, der gerne vil etablere et fitnesscenter og multilokale i skolebygningerne.

Skallebølle: Siden Skallebølle Skole lukkede i juni sidste år har bygningene stået tomme. Det er dog ikke med skallebøllernes gode vilje, for de har i lang tid godt kunnet tænke sig at etablere et fitnesscenter og multilokale i den gamle skole. Uddannelses-, Børne- og Familieudvalget har ikke sagt god for projektet endnu, hvilket ærgrer Niels Drejergaard, formand for Skallebølle Beboerforening. Især fordi borgerne i Skallebølle i forbindelse med lukningen blev bedt om at komme med forslag til, hvordan skolen kunne benyttes i fremtiden.

- Vi er mange, der er lidt skuffede over, at de fra kommunal side beder os om at nedsætte en styregruppe for at finde ud af, hvad vi synes, der skal ske med bygningerne, og her tyve måneder efter har det ikke udmøntet sig i noget. Det er et lidt t kedeligt signal at sende til os. Efter en skolelukning kommer der en masse dynamik og energi, og den skal man gøre brug af med det samme. Det er ikke i orden, at de beder os om at komme med forslag, og så forhaler de beslutningsprocessen, siger Niels Drejergaard.

Skallebølle Skole
Skallebølle Skole blev som led i en ny skolestruktur lukket juni 2017.

Eleverne fra Skallebølle Skole går nu på Vissenbjerg Skole.
Det koster 393.000 kroner at "tomdrifte" de to skoler.Beløbet fordeler sig med 191.000 kroner til Dreslette og 202.000 kroner til Skallebølle.Derudover har Uddannelses-, Børne- og Familieudvalget afsat 195.000 kroner til de to skoler, så nuværende aktiviteter i skolerne kan fortsætte.130.000 kroner af de 195.000 kroner er et engangsbeløb til blandt andet mindre ombygninger.

En ommer

En etablering af et fitnesscenter blev af kommunen i første omgang beregnet til at koste en halv million kroner, men beregningerne viste sig ikke at holde stik, hvorfor Uddannelses-, Børne- og Familieudvalget kommer til at behandle styregruppens forslag igen.

Efter at have kigget på kommunens beregninger har styregruppen i Skallebølle fået barberet omkostningerne ned til 130.000 kroner plus udgifter til et låsesystem.

- Så må vi jo se, hvad de siger til det, lyder det fra Peter Balling, formand for styregruppen, der arbejder for at genskabe aktiviteter skolebygningerne.

Mogens Mulle Johansen (SF), formand for Uddannelses-, Børne- og Familieudvalget, ved allerede nu, hvad han kommer til at sige til forslaget, når det skal behandles næste gang.

- Selvom prisen er faldet væsentligt, så mener jeg ikke, at vi kan finde 130.000 kroner til projektet. Det bliver i hvert fald ikke i 2018 - så må vi se, om det bliver i 2019, lyder det fra Mogens Mulle Johansen, der ellers er positivt stemt overfor idéen om at bygge et fitnesscenter i den gamle skole.

- Der er ingen tvivl om, at det er en glimrende ide, og det er jo ikke et motionscenter af privat karakter, hvor der skal tjenes penge. Det skal sådan set bare løbe rundt. Men vi har overført alt, hvad der hedder anlægskroner, og vi har ingen penge, siger han.

Tidligst i 2019

Peter Balling og Niels Drejergaard erkender, at kassen er tom, men hæfter sig alligevel ved, hvor lang tid processen omkring skolen har varet.

- Alle kommuner hænger i den økonomiske bremse, men man kunne godt have taget en beslutning i den her sag, inden besparelserne ramte. Man kan hænge sin hat på besparelserne nu, og det er også fint, for vi skal hellere bruge penge på ældre og børn end andre ting, men det her ligger længere tilbage, lyder det fra Niels Drejergaard.

Mogens Mulle Johansen (SF), kan godt forstå, at folkene i Skallebølle er ved at blive utålmodige.

- Det er rigtig, at det har taget lang tid, og jeg kan godt forstå, at de er utålmodige, men der er også noget, der hedder økonomi, og uanset hvad, så kan det ikke blive realiseret før 2019, lyder det fra udvalgsformanden.

Uddannelses-, Børne- og Familieudvalget besluttede på et møde i august at spæde i alt 195.000 kroner til de 393.000 kroner, der er afsat til "tomgangsdrift" af Skallebølle Skole og Dreslette skole. Beløbet gør, at de nuværende aktiviteter i skolerne kan fortsættes.

I Skallebølle betyder det, at sportsklubben beholder sit klublokale med tilhørende køkken, og at gymnastikforeningen fortsat kan bruge gymnastiksalen. Derudover bliver ungdomsklubben også på skolen, og der er en fællessal, som borgerne i Skallebølle fortsat kan benytte. Det fortæller Peter Balling.

Skallebølle beboerforening til politikerne: I forhaler beslutningsprocessen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce