Sexualisterne besøgte fredag 7. klasse på Aarupskolen

Hvad sker der, hvis man vender kondomet forkert? Og er man stadig jomfru, hvis man har fået et blowjob?

Spørgsmålene blev fredag diskuteret blandt Aarupskolens 7. klasse-elever, som havde besøg af Assens' og Middelfarts ungdomsskolers sexualister.

Sexualister er unge mellem 17 og 25 år, som taler med folkeskoleelever om sex, kønssygdomme og følelser. De er uddannet hos Sex og Samfund, og der er adgang forbudt for voksne, mens undervisningen står på.

Sexualisterne lærer også skoleeleverne, hvordan man sætter et kondom på - en øvelse, som involverer en meget stor pose kondomer og tre hvide flamingopeniser.

- Åhr, det er klamt, udbryder en lyshåret pige og løber med fremstrakte hænder over mod håndvasken i lokale 24 på Aarupskolen.

Hun skrubber ivrigt fingrene med sæbe.

De to sexualister, 17-årige Cecilie Dissing og 20-årige Anne Algreen-Ussing holder øje med, at eleverne hørte efter, da de fik beskrevet, hvordan man sætter et kondom korrekt på. Det skal vende rigtigt, og man må ikke åbne pakken med tænderne, for så kan der gå hul i gummiet.

- Det er så ucharmerende, det her, hviner en pige, som også har kurs mod håndvasken.

Cecilie og Anne, som begge går på Vestfyns Gymnasium og kommer fra Ebberup, forklarer, at et kondom er fedtet for at forhindre, at det tørrer ud, så gummiet sprækker.

Læs mere i Fyens Stiftstidende lørdag eller på www.mitfyn.dk.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.