Ser potentialer i oplevelsescenter

Det er i området ved Helnæs Bugt, at et nyt formidlings- og oplevelsescenter for kyst- og lystfiskerturisme formentlig placeres i fremtiden. Foto: Martin Kloster

Ser potentialer i oplevelsescenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dirketør for Sinatur Hotel Gl. Avernæs, Morten Grimsgaard, vil ikke pege på, hvor han synes et nyt formidlingscenter for kyst- og lystfiskerturisme skal ligge. Men han ser gode muligheder for en synergi.

Agernæs/Helnæs: Morten Grimsgaard, direktør for Sinatur Hotel Gl. Avernæs, siger, han har en positiv holdning til nyheden om, at der ser ud til at være penge på vej til et nyt formidlings- og oplevelsescenter for kyst- og lystfiskerturisme ved Helnæs Bugt på finansloven.

Men han vil ikke ind på, hvor han synes, det skal ligge henne.

- Hvor det skal ligge, har jeg ikke nogen speciel holdning til. Det skal ligge i forbindelse til Helnæsbugten. Og jeg ved, at så stort et projekt - og vi taler om et stort beløb - det er noget, der vil blive lagt mærke til. Der tror jeg også, at man med respekt for lokalbefolkningen skal passe på, så det går i balance, siger han.

- Der er nogen, der måske har forskellige holdninger til det. Der er nogen, der synes, det er dejligt, vi får mange turister. Det er lige penge i kassen og hjulene kører. Og så er der dem, der tænker: Det er vores egen, lille baghave vi gerne vil have for os selv, fortæller Morten Grimsgaard.

 

 

Sand i Sahara

I alt otte mio. kr. årligt i perioden 2018-2021, dvs. 32 mio. kr. i alt, er stillet i udsigt til oplevelsescentret, hvis finansloven kommer i hus. Tanken er, at det nye Center for Kyst- og Lystfiskerturisme skal styrke formidlingen og markedsføringen af de gode muligheder for lystfiskere.

Morten Grimsgaard kan godt se, at hans hotel kan udnytte en synergi ved, at centeret skal ligge ved Helnæsbugten. 

- Helt sikkert. Vi har jo en beliggenhed. Vi kan se de sidste par år, vi har fået flere lystfiskere. Vi kan også mærke, at vi i et vist omfang har nogle af dem boende her, siger Mortem Grimsgaard.

Han mener, hotellet godt i fremtiden kunne forestille sig at tilpasse sig, hvis der skulle komme flere lystfiskere.  

- Hvis der kom en større volumen af lystfiksere, så ville det få forskellige niveauer. Der vil være dem, der bare skal fiske og kører videre. Og så vil der være dem, der skal overnatte længere, siger han.

- Projektet har fået et større og støre omdømme. Jeg oplever, at når jeg går hernede, har jeg mødt landsmænd og jeg tænker: Nordmænd, der kommer her for at fiske, det er som at sælge sand i Sahara. Men det er, fordi i Norge er der fantastiske fiskemuligheder fra syd til nord, men det, de ikke har, er den havørred, vi har her. Den har gunstige forhold og den bliver større, nævner Morten Grimsgaard.

Pengene er ikke specifikt møntet til Helnæs i finansloven, men til Assens. Men ifølge Assens Kommunes borgmester, Søren Steen Andersen (V), giver det mest mening, at placere det i nærheden af, hvor det er praktisk relevant at placere det, hvilket vil sige omkring Helnæs.

Ser potentialer i oplevelsescenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce