Selfiekø på grund af tvstjernerne: 4.a fik besøg af "Klassen"


Selfiekø på grund af tvstjernerne: 4.a fik besøg af "Klassen"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

4.a på Assensskolen fik fredag besøg af kendte skuespillere fra ungdomsserien "Klassen" fra DR Ultra. 4.a vandt tidligere på året en skrivekonkurrence og chancen for at lave tre afsnit til serien. Heldigvis blev der også tid til selfies med stjernerne.

Assens: - Må jeg lige spørge om noget? Må man i frikvarteret tage billeder med Jonathan?, spørger en modig dreng nede fra bagerste række.

Selvfølgelig, er svaret, når et public service medie, som DR rykker ud.

I 4.a på Assensskolen sidder de alle i den samme blå t-shirt. "Klassen" står der på brystet, og på ryggen "Ultra". T-shirten er en del af præmien, som 4.a har vundet i en manuskript-skrivekonkurrence. Tilbage i januar tilmeldte klassens lærer, Hannah Dinesen, dem til en konkurrence om at skrive nye afsnit til serien. Og de vandt.

Derfor fik 4.a fredag mulighed for at tage alle de selfies, de ville, med nogle af stjernerne fra tv-serien, som de alle har fulgt med i, da DR's børnekanal "DR Ultra" kom på besøg på skolen sammen med nogle af de kendte skuespillere fra serien "Klassen".

- Som I kan se, er det lidt lang tid siden, vi gik i skole, så vi er her, for at I kan hjælpe os med at gøre serien helt rigtig. Det er jer, der er eksperter på at gå i skole, siger en af seriens voksne manuskriptforfattere, Andrea Buch Aasholm fra DR, inden hun delte præmie t-shirts og drikkedunkene ud.

"Klassen" er DR Ultra's succesfulde tv-serie for store børn. Tv-serien følger en udefineret klasse og fortæller meget virkelighedsnært om, hvordan det er at få en ny pige i klassen, at kysse med bøjle på eller at være den første, der får menstruation.

Forfatterspire

Hvordan bliver man skuespiller på serien? Hvad gør man, hvis man glemmer sine replikker? Hvordan er det at skulle spille forelsket? Spørgsmålene fra fansene var mange, og der var heldigvis sat tid af til at 4.a kunne få luft for dem alle.

- Det er ret vildt, vi vinder normalt aldrig noget, men min klasse ser serien meget, og så vil man gerne møde dem (skuespillerne red.) i virkeligheden, for man synes de er så gode, siger 10-årige Alberte Nielsen, der også fik sig et billede med skuespillerne.

Men det største er ikke kun at møde skuespillerne. Det er faktisk også at få lov at være med til at lave serien. Tre af klassens manuskript-ideer bliver til rigtige afsnit i den kommende sæson af tv-serien.

- Det er virkelig sjovt at få lov til at skrive, for det er ret fedt, at det er ligesom dét, der rigtig kunne ske i en klasse, siger Alberte Nielsen, der en dag selv drømmer om at blive forfatter. Selv skriver hun mest eventyr-historier, men er vild med, at "Klassen" viser, hvordan man som ung kan løse de dramaer, der opstår venner i mellem. Hvilket også er, hvad det afsnit Alberte er med til at færdigskrive handler om.

Fejrede med sodavand

Men det er ikke kun eleverne i 4.a, der synes at besøget af "Klassen" i Assens er stort. Det synes de mange andre elever på skolen, der også hurtigt tilslutter sig selfie-køen også. Og det gør dansklærer Hannah Dinesen skam også.

- Da jeg læste mailen om, at vi havde vundet, tænkte jeg bare, det er løgn! Det er så flot, og eleverne har virkelig gået til den og skrevet, siger Hannah Dinesen, der fik lov til at købe sodavand, slik og flag og fejre sejren med sin klasse.

Selfiekø på grund af tvstjernerne: 4.a fik besøg af "Klassen"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce