Seks måneders fængsel: Mand dømt for at købe sex af 13-årig

Der faldt torsdag dom i sagen om den 21-årige mand fra Vestfyn, der sammen med en 20-årig kvinde, aftale en pris på 8500 kroner for sex med en 13-årig pige. Manden fik seks måneders betinget fængsel. Arkivbillede.

Seks måneders fængsel: Mand dømt for at købe sex af 13-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der faldt torsdag dom i sagen om den 21-årige mand fra Vestfyn, der sammen med en 20-årig kvinde, aftale en pris på 8500 kroner for sex med en 13-årig pige.

Odense: Torsdag eftermiddag faldt der dom i sagen om de to unge fra Vestfyn, der var tiltalt for henholdsvis at sælge og købe sex med en 13-årig pige. En 21-årige mand er idømt seks måneders betinget fængsel, mens en 20-årige kvinde er kendt skyldig, men endnu afventer strafudmåling.

De to unge, en 20-årig kvinde og en 21-årig mand fra Assens Kommune, var tiltalt for i maj i år efter fælles aftale at betale 8500 kroner for samleje med en 13-årig pige. Samlejet skulle ifølge anklageskriftet have foregået flere gange og både være almindeligt samleje, analt samleje, beføling i skridtet og oralsex.

Manden var tiltalt for at betale en person under 18 år for sex, hvilket han erkendte, og også for at have samleje med et barn under 15 år, hvilket han nægtede sig skyldig i.

Kvinden var tiltalt for medvirken til betalt samleje med et barn under 15, men nægtede sig skyldig.

Det var ikke voldtægt

Den 21-årige mand blev kendt skyldig i at betale en person under 18 år for sex, og for "uagtsomhed" i forhold til at fastlægge pigens alder, før han havde samleje med en person under 15. Det gav ham seks måneders betinget fængsel.

Den 20-årige kvinde blev fundet skyldig i medvirken til betaling af sex med den 13-årige, men fordi retten afventer en personundersøgelse af hende, er hendes sag derfor udsat til 18. december, hvor retten vil tage stilling til, hvad hun skal idømmes.

Selvom det er en usædvanlig sag, der har udspillet sig i retten i Odense de sidste par dage, så er dommen ifølge politiets anklager, Peter Nygaard Hansen, fuldstændig efter retspraksis.

- Der er ikke tale om voldtægt, og der er ikke strafskærpende omstændigheder i forhold til brug af fysisk eller psykisk overlegenhed. Der er afsat adskillige domme om sex med mindreårige, og denne ligger fint i tråd med disse, siger anklager Peter Nygaard Hansen.

Anklagermyndigheden har endnu ikke taget stilling til, om de vil anke sagen.

Seks måneders fængsel: Mand dømt for at købe sex af 13-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce