Sejlklubben fik vind i sejlene

Mens sejlerne knoklede med sejl og vind på Lillebælt, kunne andre i weekenden ligge i strandkanten i Assens og lappe solens styrkefulde stråler i sig.
Foto: Anders Brohus

Sejlklubben fik vind i sejlene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VINDPUST: Assens Sejlklub holdt i weekenden sejlerstævne med 100 deltagere

ASSENS: I weekenden var der endelig vind i flagene på Assens Sejlklubs flagstænger. Vinden blæste otte til 10 meter i sekundet, hvilket ifølge sejlklubben var optimalt til kapsejlads

En af Assens Sejlklubs målsætninger er, at der skal afholdes et stort stævne hvert andet år.

For to år siden arrangerede klubben de nordiske mesterskaber for optimist - og Europajoller. I år var det kapsejlads., hvor der er to discipliner, distance - og banesejlads

Omkring 100 sejlere dystede fra torsdag til søndag på Lillebælt, mens 40 hjælpere var med til at få det hele til at hænge sammen på land.

Sejlerne kom fra Norge, Sverige, Tyskland, Holland og Danmark.

Giv os vind

Torsdag - på førstedagen - hang Dannebrog slap på flagstangen

Vejrguderne havde sendt sol over Vestfyn, men vinden, som sejlerne er stærkt afhængig af, ville guderne ikke give stor mængder af.

- Derfor har sejlerne ind til nu måtte sejle meget på søbrisen, siger Lotte Vestergaard, der er formand for kapsejladsudvalget i Assens Sejlklub.

Søbrise?

Til ære for Stiftstidendes sejlerreporter må udvalgsformanden en ekstra gang forklare, hvad en søbrise er.

- Søbrisen er en lokal vind, som blæser fra havet og ind over land i dagtimerne. Brisen opstår på grund af den forskellige opvarmning af hav og land, hvilket skaber lokale høj og lavtryk, som brisen udligner, gentager Lotte Vestergaard med smil.

- Man kunne godt lave en sejlerordbog, griner hun, da der stadig er en uforstående rynke i reporterens pande.

Under stævnet i kapsejlads har Lotte Vestergaard arbejdet i "bureauet" i klubhuset.

Bureauet står eksempelvis for at udregne resultater og besvare spørgsmål fra sejlerne og deres familier.

Da Stiftstidende besøger stævnet er nogle af bådene midt i sejlerdisciplinen, distancesejladsen, hvor de skal rundt om de fynske øer Aarø, Brandsø og Baagø.

Andre både ligger ude på Lillebælt og sejler banesejlads. Kapsejladsen består i at sejle op - og nedbaner med og mod vinden.

- Sejler man med motor, er det snyd, påpeger Lotte Vestergaard.

Forbrændte sejlere

Når sejlerne har fået fast grund under fødderne sidst på eftermiddagen, har de fået nok af solen.

- De er godt forbrændte, når de kommer ind, og i stedet for at sidde midt i solen og nyde molebajeren, trækker de hen til klubhuset, hvor der er en smal stribe skygge, siger Lotte Vestergaard.

Selv om nogle af sejlerne skulle på vandet om søndagen for at gennemføre de sidste to banesejladser, var der stor fest med 180 spisende gæster i sejlklubbens klubhus lørdag aften. Fest og sport kan udmærkes kombineres.

- Sejlerne er jo kommet for at sejle - ikke for at feste, understreger Lotte Vestergaard.

Vestfyns store håb "Wododstuck" blev nummer to i banesejladsen for bådtypen "Safir" med 11 points. Ombord var Ivan Frost med sin datter Reila Frost og svigersønnen Per Ramussen

Båden med navnet "Pro-Thestrup" fra Troense tog sig af førstepladsen.
Lotte Vestergaard, der er formand for kapsejladsudvalget i Assens Sejlklub, var et stort smil, da vinden endelig kom og fik sat Dannebrog i svingninger på flagstangen.
Lotte Vestergaard, der er formand for kapsejladsudvalget i Assens Sejlklub, var et stort smil, da vinden endelig kom og fik sat Dannebrog i svingninger på flagstangen.
Foto: Anders Brohus

Sejlklubben fik vind i sejlene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce