Se video: Værd at huske om sortering

En kombineret pap- og plastikemballage fra øl eller sodavand er no go i genbrugsbeholderen. De to dele skal skilles ad. Husstanden her fik en seddel med en venlig påmindelse på tømningsdagen. Men da der tilsyneladende ikke var flere fejl, blev spanden tømt. Foto: Kim Rune

Se video: Værd at huske om sortering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se her eksempler på ting, der er værd at huske, så man undgår fejl i sorteringen.

1 Plastik

En god huskeregel er, at blødt plastik kan man stikke fingeren igennem eller slå knude på. Hård plastik kan man banke på. Det skal i hvert sit rum i den grønne spand. Knitrende poser, eksempelvis det cellofan og det plastik, der er rundt om bakker med tomat, er restaffald.

2 Hver ting for sig

Du gør ikke folkene på sorteringsstedet en tjeneste ved at samle eksempelvis pap eller dåser i en pose. Tingene skal ligge adskilt. Emballage fra øl eller sodavandsdåser skal adskilles i pap, blødt plast. Emballagen fra trelitersvin deles i tre. Kassen til pap, håndtaget er hård plast og selve vinbeholderen restaffald.

3 Sort plast

Sort plast skal til restaffald. Sorteringsanlægget kan ikke adskille sort plast fra andet. Det betyder, at det nye plastprodukter får en uønsket grålig farve, som ingen er interesseret i.

4 Mælkekartoner

Mælkekartoner og andre beholdere af pap til flydende varer som juice og tomater er foret med plast og kan ikke genbruges. Det samme gælder rør til tobak og chips, der ydermere har en metalbund. Ud med det til restaffald.

5 Porcelæn

Porcelæn kan ødelægge et helt læs glas. Tag det med på genbrugsstationen i stedet for.

6 Gavebånd

Gavepapir, gavebånd og andre lange emner som de nylonbånd, der bruges til at holde pakker til forsendelse lukket med, skal til restaffald. Lange emner kan stoppe sorteringsbåndet.

7. Skyl

Syltetøjsglas og ketchupflasker skal ikke være helt rene. De fleste rester kan skylles væk ved at ryste beholderen med vand i, og det er i regelen nok. Brug ikke flere liter vand på rengøring, så er det bedre for miljøet, at smide det ud eller putte det i opvaskemaskinen.

Se video: Værd at huske om sortering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce