Se video: Assens Musikskole på charmeturné


Se video: Assens Musikskole på charmeturné

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens Musikskole er taget på skoleturné til 12 skoler på seks dage for at vise potentielle nye elever, hvad man kan lære på musikskolen.

Assens: De blev badet i publikums bifald, de to unge drenge Bertram og Magnus, der var de første på scenen til Assens Musikskoles skoleturné 2018. Drengene gik meget modigt på scenen og sang deres lyse version af sangeren NOAH's "Over byen".

Det krævede eget orkester, spotlys og stående bifald fra publikum, også selvom ikke alle toner sad lige perfekt.

- Børnene spiller og synger, der hvor de er nået til. Vi tror, at børnene i publikum bedre kan spejle sig i andre børn. Men de hører både dem, der har spillet hele livet og dem, der har spillet i kortere tid, siger Troels Aarøe Nissen, kulturmedarbejder i Assens Musikskole, der er konferencier til turnéens ti koncerter.

Promoveringsturné

Og forskellige niveuaer var lige, hvad den 45 minutter lange koncert for først Strandmølleskolen, så Assensskolen og siden Ebberup- og Salbrovadskolen fremviste på scenen i Gadesalen i Tobaksgaarden mandag formiddag.

Efter Bertram og Magnus fulgte Laura og Rikke på tværfløjte, Jonas på saxofon, et helt strygerorkester og flere imponerende musikalske indslag, der alle skulle vise publikum, hvad man kan lære at spille på hos Assens Musikskole.

- Man skal som publikum kunne se og høre de instrumenter, man kan spille på i området. Der er altså forskel på, hvad de ser og hører i Assens og i Tommerup. De skal se dem, de kan komme til at gå til undervisning hos, siger Troels Aarøe Nissen, der gerne indrømmer, at turen er en promoveringsturné. - Der er to grunde til, at vi gør det. For det første for at give kommunens børn og unge nogle gode musikoplevelser. Og det andet er at gøre opmærksom på vores egne tilbud, fortsætter han.

Gab

Assensskolens 1. - 6. klasse, eller enhver anden skoles indskoling og mellemgruppe, kan være et svært publikum at fange.

Musikskolen gjorde dog et ihærdigt forsøg ved både at spille kendte numre af Rasmus Seebach og Christopher, filmmusik fra både Ringenes Herre og Pirates of the Caribbean og kendte børnesange som Hodja fra Pjort. Succesen udeblev ikke - der var flere blandt publikum, der klappede og sang med, end der var urolige ben og sure miner.

Men den klassiske musik blev alligevel for en kort stund for meget for de unge.

- Det her er lidt kedeligt, hvisker en dreng blandt publikum, der hurtigt bliver tysset på af sin lærer.

- Nu må I ikke falde i søvn derude, det sidste nummer vi spiller er et fransk stykke, siger en af strygerlærerne med et smil, som om hun havde hørt ham.

Ryst benene!

Men så var det godt, musikskolens børnekor kom børnene til hjælp og bød dem op af stolene og ryste hele kroppen igennem til en morgengymnastiksang halvvejs igennem koncerten.

- Kom så op af stolen venner, kom så alle sammen, råber pigerne fra scenen.

Siden kom også hele 4.a fra Assensskolen på scenen. De er en af musikskolens blæserklasser, der i samarbejde med deres egen musiklærer på skolen alle lærer at spille et instrument.

I løbet af den næste uge venter syv koncerter mere.

Se video: Assens Musikskole på charmeturné

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce