Se listen: Sådan kan storkonflikten ramme Assens Kommune

Skolerne, eleverne og deres undervisere er nogle af dem, der bliver ramt, hvis det kommer til konflikt mellem de offentligt ansatte og deres arbejdsgivere. Foto: Peter Leth-Larsen

Se listen: Sådan kan storkonflikten ramme Assens Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 sygeplejersker er udtaget til strejke, mens 1478 ansatte ved kommunen er lockout-truede fra april.

Opdateret torsdag kl. 10:00: Forligsmanden har udskudt storkonflikten 14 dage, så strejken først kan træde i kraft fra 22. april og lockouten 28. april.

Konflikten mellem kommunerne, regionerne, staten og deres ansatte er stadig en realitet.

Hvis parterne ikke når til enighed inden 22. april er 80 ansatte sygeplejersker i Assens Kommune af deres fagforening udtaget til strejke, og i alt 1478 ansatte fra flere forskellige afdelinger i kommunen risikerer som modsvar at blive lockoutet fra 28. april.

Strejkeramte i Assens Kommune
Assens Kommuen har modtaget strejkevarsel fra fire fagforbund:Dansk Sygeplejeråd, Dansk El-Forbund, Malerforbundet og Serviceforbundet (omfatter eks. tandteknikere).

Det er dog kun Dansk Sygeplejeråd, DSR, der har ansatte i Assens Kommune. I alt er 79 sygeplejersker ansat følgende steder udtaget til strejke fra 22. april 2018 i Assens Kommune:

- De Gamles Hjem Krengerupvej 3, 5620 Glamsbjerg
- Flemløse Th. Bangsvej 4, 5620 Glamsbjerg
- Kildebakken Østergade 7A, 5492 Vissenbbjerg
- Korsvang Korsvang 78, 5610 Assens
- Lindebjerg Lindebjerg 2-12 B, 5560 Aarup
- Plejecenter Holmely Indre Ringvej 8, 5560 Aarup
- Skelvej Skelvej 4 A, 5610 Assens
- Strandgården Strandgade 81, 5683 Haarby
- Sygeplejen Assens, Assensgruppen, Østergade 89 D, 5610 Assens
- Sygeplejen Aarup, Aarupgruppen, Indre Ringvej 8, 5560 Aarup
- Uddannelse og Udvikling, Myndighed & Udvikling, Søndre Havnevej 5, 5610 Assens
- Visitation Rådhus Allé 5, 5610 Assens
- Æblehaven Syrenvej 22, 5683 Haarby

Kilde: dsr.dk og Assens Kommune

1478 kan blive ramt af lockout
KL sendte mandag 12. marts lockoutvarsler ud til fagforeningerne og kommunerne.Assens Kommune har 1478 ansatte, der kan blive lockoutet fra 28. april 2018, hvis det kommer til konflikt:

- Børn, unge og uddannelse: 913 ansatte risikerer lockout fra blandt andet Sundhedsplejen, Tandplejen, dagplejer, børnehaver og alle skoler i kommunen.

- Social, sundhed og arbejdsmarked: 204 ansatte fra handicapbosteder i Assens og Aarup, Jobcenteret, Assens Madsservice, Misbrugscenteret, Psykiatrien, Sygeplejen i Assens og ældreplejen.

- Borgerservice: 69 medarbejdere risikerer at blive lockoutet.

- Miljø og Natur: 22 medarbejdere.

- HR og kommunikation hos kommunen: 14 medarbejdere.

- Assens Bibliotekerne, Assens Musikskole og Plan og Kultur-afdelingen: 69 medarbejdere.

- Trafik, Byg og Entreprenørgården: 148 medarbejdere.

- Byrådssekretariatet, Assens Kommune: 15 medarbejdere.

- Økonomi, Assens Kommune: 24 medarbejdere.

Kilde: Assens Kommune

I starten af marts kom det frem, at fagforeningerne vil sende deres medlemmer hjem på strejke, hvis de ikke får krav som eksempelvis ændring af lærernes arbejdstid, seniordage og betalt frokost til SOSU-assistenter igennem.

Den trussel kom efter parternes forhandling om i alt 750.000 offentligt ansattes arbejds- og lønforhold brød sammen.

Fagforeningerne varslede strejke fra onsdag 4. april, som over hele landet vil ramme dagplejere, pædagoger, lærere, sundhedspersonale og mange andre ansatte i kommunerne og regionerne. I Assens Kommune er det dog "kun" 80 sygeplejersker ansat under Dansk Sygeplejeråds overenskomst fra 13 forskellige arbejdspladser, der er udtaget til strejke, fortæller personalechef Anne Grønnegård.

- Vi har også fået strejkevarsel fra Dansk El-Forbund, Dansk Malerforbund og Serviceforbundet, men vi har ingen ansatte under de overenskomster, så det område hvor vi bliver ramt på strejkevarslet er alene på sygeplejerskerne, siger Anne Grønnegård.

Strejken er nu af forligsmanden, Mette Christensen, udsat til 22. april.

Lockout som modsvar

Senest har Kommunernes Landsforening, KL, som modsvar mandag 12. marts udsendt lockoutvarsler til de faglige organisationer og kommunerne. I alt er det cirka 250.000 kommunalt ansatte på landsplan, der risikerer at blive lockoutet, hvis ikke partnerne lander et forlig inden da.

I Assens Kommune er i alt 1478 medarbejdere fra forskellige afdelinger udtaget til lockout. Det er blandt andet 913 skolelærere, pædagoger, dagplejere, tandteknikere og andre, der arbejder med børn, unge og uddannelse.

I alt 204 medarbejdere inden for ældreplejen og handicap er også lockoutvarslet. Derudover kan et antal medarbejdere hos eksempelvis bibliotekerne, Musikskolen og Entreprenørgården risikere at skulle blive hjemme fra arbejde. Hos kommunen er 15 fra Byrådssekretariatet, 24 fra økonomiafdelingen, 14 fra HR- og kommunikation og 69 fra Borgerservice lockouttruede.

Nødberedskab

Hvis det kommer til konflikt skal Assens Kommune have forhandlet et nødberedskab, så de borgere, der er berørt stadig kan modtage den nødvendige hjælp, fortæller Anne Grønnegård, personalechef ved Assens Kommune.

Det gør kommunen med udgangspunkt i en rammeaftale som KL laver på nationalt plan.

- Vi går i gang med at forhandle med de lokale afdelinger lige så snart, vi har en rammeaftalen på plads, siger Anne Grønnegård.

Nødberedskabet skal sikre, at ingen borgere ved en eventuel konflikt kommer i fare eller sidder uden hjælp til personlige pleje.

Se listen: Sådan kan storkonflikten ramme Assens Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce