Se fotos og video: Rallybiler begejstrede i Assens


Se fotos og video: Rallybiler begejstrede i Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Normalt mødes de i Oslo eller i København. Men i år mødte de danske rallykørere til Monte-Carlo Historique op til pre-start i Assens, hvor de begejstrede både store og små.

Tilskuerne pifter og klapper, mens rallybilerne osende og brummende kører fra pre-start i Assens. Bilerne og deres førere skal alle deltage i det internationale løb Monte-Carlo Historique. Normalt mødes de i Oslo eller København inden den officielle start, men i år blev det altså i Assens, og ifølge den lokale rallykører Lars Hindsgavl er det lidt af et scoop.

- Det var ikke helt nemt, at få det til Assens, og det er første gang, det lykkedes. Flere har sagt til mig, at det er godt, det er kommet til Assens, og der er også kommet mange mennesker, siger han.

Inden deltagerne kørte gennem start i Assens, kunne byens borgere komme og se bilerne og snakke med førerne.

Den mulighed havde mange gjort brug af, og det vrimlede med mennesker mellem de historiske biler, boder med kakao, cola, popcorn og scenen, hvor blandt andre Syngedrengene optrådte.

Rallye Monte-Carlo Histoqique
Rallye Monte-Carlo Historique er et pålidelighedsløb, hvor kørerne skal ramme både kendte og hemmelige tidskontroller på sekundet.Løbet bliver kørt i det sydøstlige Frankrig fra 31. januar til 7. februar 2018.Alle 320 biler fra hele verdenen, der er tilmeldt løbet, starter med 0 strafpoint før de 15 tidsprøver. Løbet vindes ved at have færrest strafpoint ved målstregen.Løbet gælder altså ikke nødvendigvis om at komme først, men om at overholde ens tider og klare prøverne bedst.De danske kørere blev sendt afsted fra Torvet i Assens lørdag 27. februar fra klokken 10-12.

Porchen er favorit

To af dem, der mødte op som tilskuere var Søren Grell på 42 år og hans søn Lasse Grell på 9 år.

- Jeg kan godt lide gamle biler, især de italienske, siger Søren Grell.

Hans søn Lasse Grell er lige så begejstret for de gamle biler som sin far.

- Det er nogle ret fine biler. De ser raceragtige ud og har fede sæder, siger han og tilføjer lidt efter, at han er specielt vild med den orange Porche, som skiller sig ud både med farve og form.

Torvet i Assens lagde lørdag brosten og asfalt til en pre-start og stor event for Årets Rally Monte Carlo Historique 
 Foto: Kim Rune
Torvet i Assens lagde lørdag brosten og asfalt til pre-start for Rallye Monte-Carlo Historique. Foto: Kim Rune

- Det er min far

Ved middagstid samledes de mange mennesker i en klump ved startfeltet på torvet i Assens og en speaker fortalte facts om biler og førere, der blev sendt afsted med to minutters mellemrun.

Længere oppe ad gaden stod en pige og en dreng. Da den sidste bil forlod startfeltet, begynder de at hoppe og vinke, mens de glade råbte: "Det er min far, det er min far".

Det var Kenneth Simonsen, der førte den sidste bil, og de to børn er hans søn William Simonsen og hans datter Emma Simonsen.

Torvet i Assens lagde lørdag brosten og asfalt til en pre-start og stor event for Årets Rally Monte Carlo Historique 
 Foto: Kim Rune
Der var både kakao, popcorn og cola til de mange tilskuere. Foto: Kim Rune

Eneste kvinde på podiet

Kenneth Simonsen kørte bilen med sin far Otto Kristensen, og begge deres koner stod sammen med børnene og sendte dem afsted.

- Vi er her for at støtte op om dem og heppe på dem. Hele familien er involveret i det, og den mindste, William på fire år, er tit med ude ved bilerne for at se, hvad de laver. Han har også allerede spurgt, hvornår han må køre med ved løbet. Han kan ikke forstå, han skal vente til han er 18, fortæller Sine Simonsen, der er gift med Kenneth Simonsen, som er tidligere racerkører.

Børnenes farmor, Britta Kruse Kristensen, er i den grad også bekendt med rally-sporten. Hun er eneste kvinde, der nogensinde har stået på podiet ved Monte-Carlo Historique, og sammen med sin mand Otto Kristensen er de de eneste danskere, der har vundet løbet. I år håber de på, at Otto Kristensen og hans søn Kenneth Simonsen kan hente en ny pokal med hjem til kaminhylden i Roskilde.

I Assens er det lokale håb rallykøreren Lars Hindsgavl, som fik utallige lykønskninger ved arrangementet. Hans blev sendt afsted fra starten i Assens med adskillige pift og vink fra publikum.

Torvet i Assens lagde lørdag brosten og asfalt til en pre-start og stor event for Årets Rally Monte Carlo Historique 
 Foto: Kim Rune
Søren (længst væk) og Lasse Grell fra Assens er begge interesserede i biler. 9-årige Lasse Grell var specielt fascineret af den orange Porche. Foto: Kim Rune

Se fotos og video: Rallybiler begejstrede i Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce