Se billederne: Migrantpræst indvier ny kristen menighed i Vissenbjerg

Massoud Fouroozandeh er 47 år gammel og født i Iran. Som 15-årig flygtede han fra landet for at undgå krig og militærtjeneste. I dag er hans danmarks første uddannede teolog med muslimsk baggrund, præst og migrantpræst i valgmenigheden Church of Love, hvis hovedkirke nu ligger i Vissenbjerg. Valgmeningheden i Vissenbjerg vil både drive kirke med søndagsgudstjeneste og nadver, men også et mindre forlag og tv-produktion. Foto: Laura Kold

Se billederne: Migrantpræst indvier ny kristen menighed i Vissenbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iranskfødte Massoud Fouroozandeh og hans valgmenighed, Church of Love, indviede søndag eftermiddag det gamle bibliotek i Vissenbjerg til kirke.

Vissenbjerg: Der var andet og mere end kærlighed på programmet, da valgmenigheden Church of Love, søndag eftermiddag indviede deres nye kirke i Vissenbjerg. For til festgudstjenesten, der blev ledet af Fyns biskop Tine Lindhardt, der indviede kirken, var der også plads til prædiken, grin, klapsalver og sang på farsi. 

Den nye kirke i Vissenbjerg er en kristen valgmeninghed under folkekirken, der prædiker om guds kærlighed. Kirkens præst, 47-årige Massoud Fouroozandeh, der sammen med sine kone og to døtre bor i Assens Kommune, har længe set frem til indvielsen. Under sin prædiken for over 80 fremmødte kaldte han dagen for "historisk".

- Nu er rummet og menigheden etableret som officiel kirke i Vissenbjerg, derfor er det en vigtig dag for os, siger Massoud Fouroozandeh efter indvielsen om det hårde arbejde han og menigheden siden i sommers har lagt i at omdanne det tidligere bibliotek i Vissenbjerg til et kirkerum. 

Church of Love har tre andre kirker i København, Odense og Aarhus, men i et års tid har kirken været på udkig efter et nyt hovedkvarter, der både kunne rumme en ny kirke og menighedens borforlag og tv-produktion til internetkanalen Youtube. Da menigheden fik øje på biblioteket i Vissenbjerg gik arbejdet i gang. Og at flytte kirken og dens 80 menige medlemmer fra de større byer og til en mindre skræmmer ikke Massoud Fouroozandeh.

- Jo, det er da en sjov vej at gå. Men guds vej er uransagelig, og vi er derfor ikke bange for at gå de utraditionelle veje, sådan har det været lige fra starten, der må være en god mening med det hele, siger Massoud Fouroozndeh, der er er født i Iran men i Danmark konverterede til kristendommen. Han er uddannet teolog og indsat som præst i først Sankt Hans Kirken i Odense og senere i Church of Love, som han startede i 1997. 

Church of Love
Søndag eftermiddag blev den kristne valgmeninghed Church of Loves hovedkvarter indviet i Vissenbjerg. Valgmenighed er den betegnelse, man bruger, når en gruppe medlemmer af folkekirken danner en særlig menighed. Valgmenigheder hører stadig under folkekirken og skal godkendes af kirkeministeren.

Church of Love begyndte som en missionsbevægelse i 1997, og blev i 2014 omdannet til valgmenighed. 

Det var kirkens præst, Massoud Fouroozandeh, der startede bevægelsen. 

Kirkens formål er at missionere blandt muslimer og andre søgende og omvende dem til kristne. 

Church of Love har tre kirker i København, Odense og Aarhus og en mindre husmenighed i Aalborg. Kirken i Vissenbjerg skal være meninghedens hovedkvarter. 

Kirken blev indviet af Fyns biskop Tine Lindhardt. 

47-årige iranskfødte Massoud Fouroozandeh var danmarks første uddannede teolog med muslimsk baggrund, nu er han præst og sammen med sin kone og to døtre bosat i Assens Kommune. 

Vil omvende muslimer

Til gudstjenesten tager Massoud Fouroozandeh også utraditionelle midler i brug. Da han får lov at gå på prædikestolen beder han menigheden klappe og takke de dygtige håndværkere - og Jesus. Ikke noget man ser og hører hver dag i en kristen kirke. Det er en præst som ham heller ikke. Massoud Fouroozandeh har været meget i medierne for hans kontroversielle kirkepolitiske sager, hvor han blandt andet som brobygger til indvandrerkristne bygger sit missionsarbejde på at få tidligere muslimer til at konvertere til kristendommen.

- Det bliver ikke anderledes i fremtiden så længe det gælder Guds ord. Jeg vil fortsat være kontroversielt. Er der muslimer her i Vissenbjerg, så skal de glæde sig, vi kommer til at forkynde evangeliet, også til dem.

Church of Love holder gudstjeneste hver søndag på dansk og fremover også på et andet sprog. 

Se billederne: Migrantpræst indvier ny kristen menighed i Vissenbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce