Se billeder og video: Køerne dansede og sprang på Verningelund

Sidste år besøgte cirka 7000 mennesker Verningelund på økodagen, men i år skønner værtsparret Hanne og Arne Jørgensen, at der kom væsentligt flere. Foto: Kim Rune

Se billeder og video: Køerne dansede og sprang på Verningelund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I år fik Hanne og Arne Jørgensens 13-årige søn Johannes Jørgensen for første gang lov til at lukke køerne ud på græs. Johannes Jørgensen havde set frem til dagen længe med både spænding og en vis nervøsitet overfor sin nye opgave.

Verningelund: 13-årige Johannes Jørgensen står klar ved lågen indtil de mange spændte køer på Verningelund. Om lidt skal han åbne den, så de mange tusinde fremmødte, kan se køerne løbe på græs i fuldt firspring. Men fordi det er første gang, Johannes Jørgensen står for at lukke køerne på græs, er han lidt nervøs.

- Køerne står bare klar med hovederne ude. Jeg ved ikke, om de kan finde på at springe ud for tidligt, så jeg får en ko i hovedet, siger han.

Gårdejer Arne Jørgensen beder publikum om at tælle ned.

10, 9, 8....3, 2, 1. Johannes Jørgensen får åbnet lågen, og der går ikke længe, før de første køer danser af sted mod den store græsmark. Nogle af dem er mere nervøse og står tilbage og venter lidt, inden de sansende og bukkende løber efter de andre til stor begejstring for publikum.

Køerne hopper rundt, og efter at være løbet et lille stykke ned på marken, vender de om og tager en æresrunde forbi publikum igen.

- Jeg husker det som mere stille og roligt. Det er sjovt at se dem springe og danse rundt. Det er den vildeste oplevelse, siger Johannes Jørgensen.

Hjælper sin far på gården

Efter Johannes Jørgensen er blevet 13 år må han hjælpe sin far med arbejdet på gården, og det glæder ham at bruge mere tid på gårdlivet.

- Jeg oplever mere, hvad det vil sige at drive en gård. Jeg kan også godt lide at køre rundt på ATV og traktor. Særligt om sommeren, siger han.

Selvom Johannes Jørgensen fejrede sin konfirmation om søndagen weekenden før, valgte familien at afholde Økodagen alligevel. Det betød, at de alle måtte løbe lidt stærkere for at få arrangementet stablet på benene, men det er Johannes Jørgensen glad for, at de gjorde. For ham og resten af familien er dagen et af årets højdepunkter.

- Jeg glæder mig altid til at stå ude i boden og bage. Jeg bager ofte, men det her er anderledes. Det er fedt, at vores gård er så stor, at den kan rumme over 7000 mennesker, siger Johannes Jørgensen, der af flere blev kaldt mesterbager på grund af sine evne til at lave lækre "lappekager", som er en form for pandekager.

Se billeder og video: Køerne dansede og sprang på Verningelund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce