Scenograf bygger Brooklyn på bavnehøjen

Anders Vesterholm er scenograf ved årets forestilling på "Højen" - Saturday Night Fever. Privatfoto

Scenograf bygger Brooklyn på bavnehøjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Saturday Night Fever foregår i den amerikanske bydel Brooklyn i 70'erne, der dengang var et fattigt og trist sted at leve. Det var udgangspunktet for scenografen Anders Vesterholm, da han skulle udtænke scenen til Frøbjerg Festspils næste forestilling.

Frøbjerg: Anders Vesterholm, 30 år, er ikke ukendt med Frøbjerg Festspil.

Da han var fem år, spillede han børneteater på Frøbjerg, hvor han har spillet alt fra skraldemand til konge. Da han blev teenager, cyklede han med glæde fra Ørsted til Frøbjerg, hvor han hjalp med at lave scenerne til forestillingerne. Nu er han ny scenograf, der skal lave scenen til Saturday Night Fever, som Frøbjerg Festspil sætter op til sommer.

- Det er Frøbjerg Festspils skyld, at jeg i dag arbejder med scenografi i min fritid. Det var der, jeg fik øjnene op for et teaterliv med sammenhold og et godt socialt liv, siger Anders Vesterholm, der har en bachelor i erhvervsøkonomi og innovation og er cand. mag i designledelse.

De kompetencer bruger han i arbejdet som projekt- og eventmager ved Bibliotek & Borgerservice i Nordfyns Kommune. Han er født i Bred, vokset op i Ørsted og bor i dag i Odense.

Entusiastiske scenebyggere

Anders Vesterholm har præsenteret sine ideer til den nye scene for scenebyggerne hos Frøbjerg Festspil.

Og her kunne han mærke en entusiasme blandt dem, da ideerne til scenen blev afsløret.

- De kom med input til, hvordan vi kunne løse opgaven. Jeg har selv stået og bygget scener, og det er helt klart en fordel, for jeg ved, hvad der er realistisk, når mine ideer skal gøres til virkelighed, understreger han.

Brikker i et puslespil

Arbejdet med en ny scene begynder for Anders Vesterholm altid med at få et overblik over de rum og steder, der skal være med i forestillingen.

- Det er brikkerne, som skal samles til et puslespil i 3D-programmet SketchUp på min computer. Først som simple klodser og senere kommer der detaljer og farver på, siger han.

Han bruger lang tid på detaljerne, for han bestræber sig altid på at lave den helt perfekte scene.

- Ja, jeg er perfektionist, velvidende at jeg ikke kan nå perfektionen, men det gør, at jeg hele tiden udvikler mig, fortæller han.

Lys kommer til at spille en kæmpe rolle i forestillingen, og her har Anders Vesterholm en hel del overraskelser til publikum./EXP

Scenograf bygger Brooklyn på bavnehøjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce