Samling på sukkerfabrikken


Samling på sukkerfabrikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fritids- og Kulturudvalget anbefaler at både bibliotek, vandrerhjem og miniby flyttes til Danisco-arealerne

ASSENS: Plads er der nok af på Danisco-arealerne. I virksomhedens og kommunens planlægning for området har det hele tiden hørt til forudsætningerne, at det er lettest at vække interesse hos investorer udefra, hvis der i forvejen er aktiviteter i området. Så hvorfor nøjes med at indtænke flytning af rådhuset og Assens Hallerne, hvis der er flere institutioner og faciliteter, der trænger til fornyelse?

Politikere i Assens Kommunes fritids- og kulturudvalg anbefaler nu, at byrådet træffer en principbeslutning om, at også byens vandrerhjem og biblioteket skal have fremtidig adresse et sted på den nedlagte sukkerfabrik.

Tanken er at lægge biblioteket i hovedbygningens østlige fløj, hvor det vil kunne komme til at ligge meget tæt på rådhusets borgerserviceafdeling. Vandrerhjemmet forestiller politikere og topembedsmænd sig placeret tæt på idrætshuset i og ved saftstationen.

I begge tilfælde handler det om at udnytte synergieffekter.

Kultur- og fritidschef Niels Petterson nævner som eksempel, at et storkøkken i hallen vil kunne udnyttes af vandrerhjemmet

- Det vil da være en fin idé. I det gamle halprojekt var der også indtænkt, at der på sigt skulle kunne indtænkes overnatningsmuligheder. Men det er ikke planer, som hallen har noget med at gøre, præciserer halbestyrelsesformand John Koppel.

Enkeltværelser

Vandrerhjemmets forpagter, Poul Erik Borup, er åben for mulighederne. Antallet af overnatninger er på få år steget med mere end 50 procent, og især til kursusvirksomhed efterspørges enkeltværelser med eget toilet og bad. Det kan han i dag tilbyde i et andet hus, han har lejet i byen. Her er med andre ord basis for en større ombygning eller flytning.

Omvendt har mange gæster rost, at vandrerhjemmet ligger så godt tæt ved bymidten.

Kun en principbeslutning

Der er heller ikke udsigt til, at der skal bygges vandrerhjem på sukkergrunden lige med det samme.

Mens der ligger klare tidsplaner for hal og rådshusbyggeri, er der ikke sat datoer eller årstal på, hvornår Daniscogrunden byder på overnatningsmuligheder, eller der er bogudlån i den gamle fabriksbygning.

Biblioteksflytning indgår ikke i rådhusprojektet, og for vandrerhjemmets vedkommende afhænger planerne af en privat investor.

Enkeltværelserne med eget bad og toilet vil få vandrerhjemmet op i en klasse, hvor kommunen af konkurrencehensyn ikke må eje det, forklarer kultur- og fritidschefen, som slår fast:

- Her er alene tale om at få taget en principbeslutning - et signal om, at det vil være en god idé, og så man levner plads til, at det kan gennemføres.

På udvalgets dagsorden kan man læse, at også der er planer om at flytte Assens Miniby til Danisco-arealerne.

Modsat vandrerhjemmet og biblioteket skyldes forslaget her en ansøgning fra folkene bag minibyen.

- De har deres huse oppe i skoven, og det giver noget mere vedligeholdelse. Her kan husene samtidig komme ud i lyset og få en mere fremtrædende og bynær placering, siger Niels Petterson.

Samling på sukkerfabrikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce